LBDF (Liof) steekt twee ton in Heerlense Recruitment startup Ricru.com (persbericht)

Ricru.com, gevestigd op de Smart Services Campus Heerlen, heeft uit het ontwikkelfonds van het Limburg Business Development Fonds (LBDF) een bijdrage ontvangen van € 200.000.

“Recruitment weer leuk maken voor “corporate recruiters, hrm’ers en bedrijfseigenaren is waar ricru.com voor staat”, legt Michael Rijken  (een van de oprichters) met trots uit. Zij worden – heel simpel gezegd – online gekoppeld aan de beste werving en selectiebureaus in de gewenste sector en regio. Deze werkwijze  biedt transparantie van de markt en vereenvoudigd het werken met werving en selectiebureaus. De werkgever wordt  zo geholpen bij het snel vinden van de beste kandidaat.

Wij hebben een landelijk platform opgericht waar werkgevers hun werving en selectie opdracht plaatsen. Daar maken zij zelf een keuze met welke werving en selectiebureau(s) zij willen samenwerken. Alle werving en selectiebureaus worden beoordeeld door hun opdrachtgever. De reviews die de opdrachtgevers plaatsen zijn openbaar waardoor het voor alle partijen een win-win situatie is.

Werkgevers zien mede door de reviews welk bureau het beste bij hun past. Werving en selectiebureaus mogen meer opdrachten verwachten door de positieve beoordelingen van hun opdrachtgevers.

 

De commissie van het LBDF, allemaal (oud) ondernemers, herkennen de problemen die Ricru.com met het platform wil oplossen en kende het volledig aangevraagde bedrag van € 200.000 toe.

Over LBDF

Met het Limburg Business Development Fonds (LBDF) biedt Provincie Limburg MKB’ers het financiële instrument om ideeën met zakelijke potentie te toetsen, te ontwikkelen en/of te vermarkten. Het LBDF dekt met een mix van financiële middelen elke fase in de ontwikkeling van idee naar markt.