De coöperatieve winkel Gedeelde Weelde wil met een fundraising genoeg geld bijeen krijgen voor een eigen zaak in het Maastrichtse winkelgebied De Eiffel.

De financiële inbreng bestaat uit leningen, ledeninleg en strippenkaarten. Gedeelde Weelde heeft inmiddels 80% van de benodigde 200.000 euro binnen: 165.000 euro. Dankzij de inbreng van vrienden en leden is daar nu nog eens 10.000 bij gekomen. De initiatiefnemers geven aan dat door gesprekken met leveranciers, fondsen en sponsoren er ook zicht is op de laatste 25.000 euro, plus een buffer om er in de eerste maanden financieel sterker voor te staan.

De WOM Belvédère, de ontwikkelaar van het Sphinxkwartier waar de Eiffel onder valt, en de gemeente Maastricht zijn in principe positief over het Gedeelde Weelde-concept. De WOM Belvédère maakt binnen enkele weken een definitieve afweging op basis van het geheel.

Gedeelde Weelde is een winkel in oprichting in Maastricht voor de dagelijkse boodschappen. De winkel is coöperatief georganiseerd. De coöperatie heeft als doel het leveren van producten en verlenen van diensten aan leden en niet-leden vanuit haar uitgangspunten earth care, people care en fair share (zorg voor de aarde, zorg voor elkaar en eerlijk delen).