Lei Ummels (Elsloo) vertrekt als directeur SPIE Nederland (38.000 medewerkers)

Ummels (62) gaat per 1 oktober met vervroegd pensioen. In 1997 werd Melotte overgenomen door SPIE. Ummels was algemeen directeur van Melotte en werd dit ook bij SPIE. 20 jaar stond hij aan het roer van het installatiebedrijf en hij was de grondlegger van de organisatie waar momenteel 38.000 mensen werken. In Limburg heeft SPIE vestigingen in Elsoo, Roermond, Venray en Weert.

Ummels wordt per 1 september opgevolgd door de Belgische Lieve Declercq (51). Ze heeft in Leuven (België) haar opleiding Technische Bedrijfskunde (Master degree) gevolgd. Van 1990 tot en met 2000 is zij in verschillende functies werkzaam geweest bij Esso Benelux B.V. Daarna heeft zij 2 jaar gewerkt als marketing directeur voor de Van Gansewinkel Groep, gevolgd door 10 jaar als Managing Director bij de Maltha Groep B.V. Vanaf 2012 is Lieve Declercq werkzaam bij drinkwaterbedrijf Vitens als directievoorzitter.

Als algemeen directeur van SPIE Nederland wordt Declercq tevens de eerste vrouwelijke eindverantwoordelijke in de top van de installatiebranche in Nederland.