Lekkerste koffie van het land wordt in Sittard geschonken (Coffee Mundo)

Hemelse perfectie uit Sittard kopt het dagblad vandaag. In het juryrapport zijn over de koffie van Coffee Mundo alleen maar lovende woorden te vinden: smaakt hemels, voortreffelijk, rijke schakering aan aroma’s, vol en krachtig.

Op 10 november 2012 opende Coffee Mundo de deuren. Om een uur later weer dicht te gaan: er is een waterleiding gesprongen. Maar vanaf de tweede dag is de espressobar een succes, met als hoogtepunt een zevende plaats in de AD Koffietest 2014.

Koen en Georgette bereiden met veel passie en liefde precies die koffie die past bij de liefhebbers in hun stad en worden steeds bekender in de regio. En op dat moment besluit de gemeente Sittard om ook mee te gaan in de vaart der volkeren en de binnenstad nieuwe allure te geven.

Oude bebouwing gaat plat en er komt een nieuw ontmoetings- en kenniscentrum met onder meer een Hogeschool. Koen en Georgette zijn onmiddellijk geïnteresseerd en een samenwerking resulteert in de vestiging van een tweede Coffee Mundo in dit nieuwbouwproject.

De nieuwe zaak is meer dan drie keer zo groot als de zaak op de Markt. “Voor wat wij hier wilden neerzetten, moest de norm perfectie zijn. En dat kan alleen als je het hele team op één lijn krijgt. De afwasser moet net zo zeer doordrongen zijn van het belang van zijn werk als de barista.”

Zo is een van de motto’s: “Je moet hier niet werken, dat is je eigen keuze. Je moet het wel leuk vinden om hier te werken.”