Lekkerste vlaai van 2017 wordt in Stramproy gebakken

De lekkerste vlaai van 2017 is gebakken door Echte Bakker Joost Snijders uit Stramproy. Het was de 31ste keer dat de Limburgse vlaaikeuring plaatsvond.

Zestig ambachtelijke bakkers uit Limburg en Zuidoost Brabant gingen de strijd met elkaar aan. Dit jaar moest er een appel en een abrikozen-linzenvlaai gebakken worden. Thijs Koolen uit Ell ging met het zilver naar huis en voor Bakkerij van de Mortel uit Someren was er brons.

Dit jaar is werd er ook een categorie karamelvlaai en een categorie rozijnen-krentenbrood beoordeeld. Ook hier viel een Limburgse bakker in de prijzen: Echte Bakker Hagedoren uit Hoensbroek maakte de lekkerste karamelvlaai. Bakkerij van de Mortel (Someren) bakte het beste rozijnen-krentenbrood.

De vlaaikeuring maakt deel uit van de jaarlijkse ‘week van de ambachtelijke bakker’. Vorig jaar bakte Snijders ook al de beste Limburgse vlaai.

Zowel Joost Snijders als Thijs Koolen wonnen vorig jaar ook goud en zilver.