Het LIOF ondersteunt Stomydo met een lening. Dit geld wordt ingezet voor een opschaling van de productie en verder wetenschappelijk onderzoek. Zo heeft het bedrijf uit Reuver twee medische hulpmiddelen voor de stomazorg ontwikkeld; te weten de Stomydo stomadouche en de plakverwarmer. Innovatieve producten waar minimaal 30% van alle stomadragers hun voordeel mee kunnen doen. Zorgverzekeraars CZ en VGZ willen de stoma-douche in 2018 in de zorgverzekeringswet laten opnemen. Een grote groep klanten van deze zorgverzekeraars testen momenteel de stomadouche.

Met de stomadouche van Stomydo wordt de huid op een natuurlijke manier gereinigd en verzorgd. Daarbij wordt de doorbloeding gestimuleerd. Niet alleen zorgt het gebruik van de stomadouche voor een betere huidconditie, belangrijker is dat het zorgt voor een betere kwaliteit van leven. Ook voor de zorgverzekeraars biedt de stomadouche voordelen. Het leidt niet alleen tot een besparing op stomamateriaal en noodzakelijke accessoires maar op termijn ook tot een daling van de zorgkosten.

Bij de opschaling van de productie van de stomadouche en de plakverwarmer zal ook gekeken wor-den om deze meer in Limburg te situeren. En dat is goed voor de BV Limburg.