Les Artistes Kappers (Roermond/Kessel) neemt Praedé Kappers (Horst) over

Praede Kappers en Praedé plus, in het centrum van Horst, zijn overgenomen door Les Artistes Kappers in Roermond en Kessel.

Na 17,5 jaar heeft eigenaar Cay Kleeven besloten zowel Praedé kappers als Praedé plus van de hand te doen. Kleeven: “De afgelopen jaren is de kappersbranche hard veranderd. Niet alleen het kappersvak maar met name ook de schaalvergroting van de kapperszaken. Met 12 werknemers is mijn zaak van gemiddelde grootte terwijl de toekomst vraagt om grotere ondernemingen met eventueel meerdere filialen of juist om kleine specifieke kapsalons. Ik ben ervan overtuigd dat een onderneming zoals Praedé kappers voldoende schaalgrootte moet hebben om een vitale organisatie te blijven. Echter de laatste jaren ben ik erachter gekomen dat deze ontwikkeling niet past bij mij. Ik houd van kleinschalig, persoonlijk en mijn passie ligt bij het barberen.”

Verdwijnen uit het kappersvak doet Cay Kleeven trouwens niet. In de toekomst wil hij trainingen verzorgen en zijn eigen passie verwezenlijken: een éénmans-barberzaak, kleinschalig, alleen op afspraak en alleen voor mannen.

Nieuwe eigenaar Maurice Vervoort: “De kans om dergelijke bloeiende kapperszaak over te nemen kon ik niet laten lopen. Praedé kappers is een mooie aanvulling op ons bestaande werkgebied. We gaan er met dezelfde ambachtelijke passie voor het kappersvak een vervolg aan geven. De 12 medewerkers nemen wij graag mee over. Ook de naam zal het hetzelfde blijven.”

Het nieuwe bedrijf heeft door de overname nu zaken in Horst, Roermond en Kessel. In totaal werken er 30 medewerkers.