Liberale Partij Maastricht: Bouw dak op Gend en Loos-parkeerplaats om drukte op te vangen

De Liberale Partij Maastricht heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over het parkeren op dagen dat er topdrukte is in Maastricht. De partij stelt voor een dak te bouwen op het op loopafstand van het centrum gelegen parkeerterrein Van Gend en Loos.

De brief aan het stadsbestuur:

“Betaalbaar parkeren op loopafstand van de binnenstad is belangrijk voor de stad om het hoofd te bieden aan de concurrentie van de Euregio.
Een parkeerplaats die aan deze criteria voldoet is de van Gend en Loos parkeerplaats.
Bij evenementen, Belgen- en Duitsersdagen, feestdagen is het topdrukte in de stad. Moeten er zelfs verkeersregelaars ingezet worden omdat bezoekers tot aan de Vrijthofgarage hun auto niet meer kwijtraken.
Dit rondrijden op zoek naar een plaats is niet alleen slecht voor de luchtkwaliteit maar levert ook een bezwaar op voor de bezoeker van de binnenstad, die nu eenmaal zijn voorkeuren heeft qua parkeren.
De Liberale Partij Maastricht is van mening dat de oplossing van het parkeerprobleem op top-feest-en- evenementendagen het hoofd geboden kan worden door het bouwen van een extra dek op de parkeerterrein van Van Gend en Loos. Ons idee sluit ook aan op het op termijn autoluw maken van de binnenstad.”