Liberale Partij Maastricht wil elektrische/geluidloze bezorgscooters

De Liberale Partij Maastricht (LPM) heeft aan het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de bezorgscooters in de stad.

Volgens de partij zijn als veel bezorgwinkels overgestapt op elektrische geluidloze bezorgscooters, maar nog niet genoeg. Omwonenden ondervinden veel geluidsoverlast van het aan- en afrijden van bezorgscooters die nog niet elektrisch zijn, schrijven ze in de brief aan het college.

LPM vindt het daarom een goed idee -ter bescherming van de woonfunctie- om bezorgwinkels die gebruik maken van scooters de verplichting op te leggen om op elektrische geluidloze scooters over te gaan.

De politieke partij stelt de volgende vragen aan het college:
1. Erkent u de overlast die bewoners ondervinden van het constant af en aanrijden van bezorgscooters die nog niet elektrisch en geluidloos zijn?
2. Bent u bereid om de eis in te voeren van geluidloze elektrische bezorgscooters? Het komt ook voor dat er te weinig stallingsruimte is voor zo’n bezorgzaak. We hebben vernomen van binnenstadsbewoners dat u de sushibar in de Hoenderstraat al een aanwijzing heeft gegeven omtrent de stalling van de bezorgscooters: op de hoek van de straat/markt.
3. Controleert u van te voren als u een vergunning afgeeft voor de vestiging van een bezorgzaak, of er voldoende stallingsruimte is en geeft u aan waar deze gestald dienen te worden om de doorgang in de straten te garanderen?
Bent u bereid dit voor alle situaties te regelen?