Limburg Business Development Fonds neemt 20% belang in Kerkraads DCPower4C

De focus ligt daarbij applicaties waarbij lange levensduur en betrouwbaarheid essentieel zijn en waar nu falende batterijen hoge kosten genereren of zelfs levensbedreigend zijn.

DCPower4C maakt een universeel batterij systeem voor medische instellingen; genaamd Circadian. Uniek aan dit systeem is dat het een lichtgewicht batterij bevat die er bovendien voor zorgt dat 24/7 gewerkt kan worden zonder tussentijds te hoeven opladen. De Circadian zal gebruikt worden voor mobiele applicaties. Door de eigenschappen van de Circadian is het risico op tussentijds falen van de mobiele applicatie gering. En het lichtgewicht karakter betekent ook een mindere fysieke belasting voor het ziekenhuispersoneel.

Een andere unieke eigenschap van de Circadian is dat gecentraliseerde statusrapportages gemaakt kunnen worden. Tezamen met de garantie voor een lange levensduur, gaat dit leiden tot aanzienlijke kostenreducties voor ziekenhuizen. Binnenkort zullen de eerste tientallen systemen worden geleverd aan een Nederlands ziekenhuis.

DCPower4C is opgericht door 3 professionals uit de industrie. Met ondersteuning van fabrikanten en leveranciers uit hun Europese netwerk zal DCPower4C het nieuwe product lokaal gaan doorontwikkelen en produceren. Dit zal leiden tot een groei van banen en knowhow in Limburg.

LBDF: ideeën worden bedrijven
Met behulp van het Limburg Business Development Fonds (LBDF) worden ideeën bedrijven. Met het LBDF biedt de Provincie Limburg een financieel instrument om ideeën met zakelijke potentie te toetsen, te ontwikkelen en/of te vermarkten. Het LBDF dekt met een mix van financiële middelen elke fase in de ontwikkeling van idee naar markt. LIOF verzorgt de uitvoering van dit fonds.