Tijdens een spannende finale van de LWV Challenge mocht Limburg Fonds op 19 juni de grote prijs in ontvangst nemen en zich officieel ‘het beste idee vóór Limburg’ noemen. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de Limburg Happening, een viering ter ere van het 100-jarig jubileum van de Limburgse Werkgevers Vereniging. De winnaar van de vakjuryprijs kreeg € 25.000,- om het idee te gaan realiseren. Ook het publiek kon een winnaar aanwijzen die € 10.000,- kreeg voor de realisatie. Vakjury en publiek waren unaniem over de winnaar die er met kop en schouders bovenuit stak: Limburg Fonds. Dus sleepte het team 35 mille in de wacht.

Het Limburg Fonds zet zich in voor maatschappelijke projecten in Limburg. Initiatieven kunnen gratis ingediend worden bij het fonds. Bedrijven stellen kennis, uren en producten ter beschikking om deze  initiatieven te ondersteunen. Het Limburg Fonds ziet er op een innovatieve manier op toe dat er in de Limburgse samenleving wordt geïnvesteerd. Het team van Limburg Fonds bestaat uit Gwenny Scaf, Ellen Kerbusch, Ivo Erens en Stef Aelmans. Aanleiding om de LWV Challenge te organiseren is het 100-jarig jubileum van de LWV. Huub Narinx: “We wilden graag iets terug doen vóór Limburg. Door de kennis van ondernemers te combineren en hun creativiteit te gebruiken, zijn wij op zoek gegaan naar het beste idee vóór Limburg.”

40 teams, meer dan 200 deelnemers, 5 finalisten
40 teams, met in totaal meer dan 200 Limburgse ondernemers en directieleden van Limburgse bedrijven, hebben actief deelgenomen aan de challenge. Na het uitwerken van een Business Model Canvas en het geven van een pitch voor de vakjury werden er vijf finalisten verkozen. Deze finalisten ontvingen intensieve begeleiding van professionals om hun idee verder uit te werken.

Juryvoorzitter Ton Bongers was lovend over de wedstrijd: “Ik heb originele ideeën voorbij zien komen die absoluut van meerwaarde zijn voor onze provincie. Het accent van onze jureringsopdracht lag verstopt in het woordje ‘vóór’. Wij constateerden dat alle finalisten hieraan een positieve bijdrage wilden leveren! Er kon uiteindelijk maar een winnaar zijn, maar ik wil toch de overige finalisten aanmoedigen ook hun ideeën te laten bloeien.”

De winnaars van ‘het beste idee vóór Limburg’ worden nog deze zomer door het LWV uitgenodigd de vervolgstappen te bespreken en procesafspraken te maken.