Limburg op chemiebeurs in Barcelona

Limburg neemt begin oktober deel aan de chemiebeurs Expoquimia in Barcelona. Onderzoekers en wetenschappers van de Limburgse campussen en Universiteit Maastricht, Limburgse ondernemers en vertegenwoordigers van de Provincie Limburg geven er presentaties en nemen deel aan paneldiscussies over de laatste ontwikkelingen in de chemie.

Chemie is sterk vertegenwoordigd in Limburg en geconcentreerd op het industrieterrein Chemelot (800 hectare) in de gemeente Sittard-Geleen. Er staan 150 bedrijven met 7000 medewerkers en een jaarlijkse omzet van 10 miljard euro.

“Om ontwikkelingen elders in Europa op het gebied van chemie in de gaten te houden is de Provincie Limburg lid van het Europees netwerk Smart Chemistry Specialisation Strategy (S3Chem)”, zegt gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur. “Doel hiervan is zoveel mogelijk gebruik te maken van elkaars kennis.”

Behalve Limburg zijn ook de regio’s Sachsen-Anhalt (Duitsland), Catalonië en Asturië (Spanje), Lombardije (Italië), Wallonië (België) en Mazovië (Polen) lid van S3Cehm. De partnerregio’s komen regelmatig bij elkaar om ervaringen uit te wisselen op het gebied van innovatieprogramma’s. Vorig jaar november was dat in Maastricht. Van 2 tot 7 oktober treffen de leden zich in Barcelona tijdens het chemie-evenement Expoquimia (www.expoquimia.com). Dan wordt ook S3Chem aan een groter publiek gepresenteerd.