Limburg Talent Hunter live

Limburg Talent Hunter is een nieuw en zelfstandig initiatief van Executive Search en Interim Management bureau Equipe. Waar Equipe haar opdrachtgevers ondersteunt bij het invullen van hun vaste en tijdelijke kwalitatieve bezettingsvraagstukken van de senior professionals tot en met de executives, richt Limburg Talent Hunter zich op de young- en mid-career HBO- en WO professionals.

“Wij zijn met Equipe al jaren actief in de markt van werving en selectie voor senior professionals, managers en directieleden en constateren dat de markt direct onder dat niveau aan het veranderen is. Vanuit de markt horen wij steeds vaker dat werkgevers bij sollicitatieprocedures op dit niveau overstelpt worden met reacties, waarbij de kwaliteit vaak matig is. Ook komt het steeds vaker voor dat de geschikte persoon eenvoudigweg niet gevonden wordt. Daarbij geven onze opdrachtgevers aan dat de eerste selectie voor deze posities op basis van de zogenaamde “harde criteria” plaats vindt. Hierin zagen wij een enorme kans om Limburg Talent Hunter te ontwikkelen; een online matchingplatform dat werkzoekenden en opdrachtgevers in Limburg snel en doeltreffend samen brengt”, aldus Luc Theunissen, oprichter en directeur van Equipe BV.

“In de landelijke databases zijn kandidaten uit Limburg ondervertegenwoordigd en bovendien laat de actualiteit van deze databases vaak sterk te wensen over. Limburg Talent Hunter speelt in op deze tekortkomingen en maakt het werk voor werkgevers en kandidaten eenvoudig en doelmatig”, vult Bas Thissen, directeur Equipe BV, aan.
Hoe werkt Limburg Talent Hunter? Voor bedrijven is Limburg Talent Hunter een grote kandidatendatabase waarin zij zelf, op een slimme manier, kunnen zoeken naar de juiste kandidaten en deze rechtstreeks kunnen benaderen. Voor kandidaten is het een mogelijkheid om, zonder actief te hoeven solliciteren, in één keer direct onder de aandacht te komen bij alle aangesloten Limburgse werkgevers. Daarbij is op een slimme manier een koppeling gemaakt tussen discretie voor de kandidaat en actualiteit van de kandidatendatabase voor de werkgever. Voor kandidaten is registratie gratis, werkgevers betalen een kleine jaarlijkse vergoeding voor deelname.
“Op basis van een eerdere vooraankondiging, verwachten wij dat al snel meer dan 1500 kandidaten zich zullen registreren. Dat aantal zal verder stijgen als de naamsbekendheid van Limburg Talent Hunter toeneemt. Bovendien hebben zich nu al een 15-tal gerenommeerde Limburgse werkgevers gecommitteerd aan ons nieuwe initiatief, zonder dat we grootschalige marketingactiviteiten hebben ontplooit. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen”, aldus Thissen.

Positionering Limburg Talent Hunter is een product, waar de klanten van Equipe gewend zijn om een dienst af te nemen. Daarbij is er ook sprake van een andere doelgroep van kandidaten. Om deze redenen wordt Limburg Talent Hunter als een afzonderlijk product in de markt gepositioneerd, naast en als aanvulling op de bestaande dienstverlening van Equipe. Hiermee neemt Equipe nu ook positie in de markt van young- en mid-career professionals.

In het bijgaande filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=_BU7RzfPmPc ) wordt het wat en hoe van Limburg Talent Hunter in 61 seconden nader toegelicht.

Voor meer informatie, zie www.limburgtalenthunter.nl  of neem contact op met Bas Thissen of Luc Theunissen.
Limburg Talent Hunter St Hubertuslaan 2 6211 KB Maastricht 043-3299955 info@limburgtalenthunter.nl
Equipe BV maakt deel uit van de Flexpoint Group