Limburger ontwikkelt met Royal Leerdam groter bierproefglas AnDer2.0

 

 

 

GULPEN – Het succesvolle AnDer1.0 By Royal Leerdam Bierproefglas krijgt binnenkort een grotere variant: de AnDer2.0, met een meer luxe uitstraling het ideale bierglas voor brouwers, fijnproevers en bierliefhebbers. Vorige week zijn de ontwikkelaars van AnDer1.0 opnieuw bij elkaar gekomen in het Gulpener BrouwLokaal in Gulpen om de eerste lijnen uit te zetten voor de ontwikkeling van een grotere variant. Vanuit de dynamische biermarkt klinkt de luide roep om een grotere variant van het AnDer1.0 Bierproefglas op de markt te brengen.

De ontwikkelaars van het AnDer1.0 glas bierconsultant Derek Walsh, biersommelier André Köppen, glasdesigner Alfred de Groot en Inge Arts van Royal Leerdam hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoefte van een grotere variant. De ontwikkelaars denken met dezelfde kwaliteiten als het AnDer1.0 Bierproefglas een grotere variant te kunnen lanceren. De eerste schetsen zijn een feit.

Van het huidige AnDer1.0 Bierproefglas zijn sinds de lancering in 2016 inmiddels 65.000 exemplaren verkocht via brouwerijen, speciaalbiercafe’s, bierliefhebbers, nationale en internationale bierproefwestrijden en bierfestivals in binnen- en buitenland.

Het AnDer1.0 Bierproefglas is nu ook met eigen opdruk leverbaar vanaf 36 stuks, interessant voor speciaalbiercafés en restaurants. Glazen met eigen opdruk kunnen binnen veertien werkdagen geleverd worden. Verder zijn er concrete plannen om ook een eigen bier op de markt te brengen onder de naam AnDer1.0 AnDer2.0. Dit zal een bier worden dat mooi in balans is en waarin het gedachtegoed van Derek Walsh en André Köppen gecombineerd worden met bijpassende gerechten.

Vele jaren zijn Derek Walsh en André Köppen op zoek geweest naar het ideale glas om bier te ruiken, beoordelen en te proeven. In een samenwerking met Royal Leerdam ontwierpen de bierprofessionals een perfect proefglas voor het optimaal drinken en proeven van de verschillende biersoorten. De reacties uit zowel binnen- als buitenland zijn lovend.

De uitgebalanceerde vorm van het glas accentueert het schuim, de aroma’s en de smaken. De aangebrachte mousseerpunten zorgen voor sprankelend bier met een mooie schuimkraag en een mooie geurontwikkeling. Producent Royal Leerdam (anno 1878), is Nederlands grootste en oudste tafelglas merk. Royal Leerdam staat bekend om elegante en functionele wijnglazen voor consument en horecaondernemer. Daarnaast bestaat het assortiment uit een groot aantal water- en speciaalglazen.

 

Reacties van bierexperts:

“Dit proefglas licht het tipje van de sluier op dat andere proefglazen laten liggen!”
Rick Kempen StiBON, Doemens Diplom-Biersommelier (Nederland)

“Het AnDer1.0 glas is elegant en robuust. De geur blijft erg mooi in het glas hangen en het koolzuur duwt het schuim perfect op.”
Arvid Bergström, biersommelier en chefkok (Nederland)

“Qua vorm vind ik het een aantrekkelijk glas. Het oogt goed en sierlijk. Inhoud is voldoende groot. Er gaat ongeveer 200 ml in zodat het ook te gebruiken is om gewoon een biertje te drinken. Geuren komen goed tot hun recht. De schuimkraag wordt mooi gecomprimeerd in de opening van het glas.”
Hans Warning, Hoofd Bier Keurmeesters Gilde (Nederland)

“Dit prachtige glas maakt het degusteren van bier zeer aangenaam. De unieke vorm zorgt ervoor dat de aroma’s volledig tot hun recht komen. Ze worden als het ware naar de neus gestuwd. De dunne rand staat garant voor een aangenaam gevoel als we het glas aan de lippen zetten. De body en de smaak worden geaccentueerd door de vorm tijdens het proeven. Het glas ligt prettig in de hand en is esthetisch gezien heel mooi.”
Luc De Raedemaeker, Tasting Director Brussels Beer Challenge, Doemens Diplom-Biersommelier (België)

“AnDer1.0 works amazingly on foam, and this is important in competitions. Moreover it is far better than a classic competition glass. I’d like to use it in beer contests!”
Andrea Turco, Beerjudge  en blogger (Italië)

Links:
www.ander-beertasteglass.nl