Afgelopen weekend vond voor de achtste keer het jaarlijkse Limburgse aspergefeest plaats in de Zwitserse Hostellerie am Schwarzsee, nabij het Meer van Genève. Sterrenkok René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas heeft vanaf de eerste editie elk jaar de ‘asperge bedevaart’ naar Zwitserland ondernomen, steevast vergezeld door een wisselend team van andere bekende Nederlandse chefs. Dit jaar waren dat Otto Nijenhuis van Chateau St. Gerlach, Casimir Evens van restaurant VANE, meesterkok Hein Willemsen, alsmede Bertus Liefting.

De totale keukenbrigade bestond uit twaalf koks, die als taak hadden om de bijna 100 gasten –onder wie veel Nederlanders- een zeven-gangen aspergemenu te bereiden. Deze keer waren er creaties, zoals tagliatelle van asperges met kreeft, komkommer, hooi en citroen, maar ook gesmoorde asperges met ossenstaart in botermelk plus de gebakken asperges met kalfslende, eendenlever en knoflook.

Het gerenommeerde Zwitserse wijnhuis Badoux Vins uit Aigle verzorgde bij elke gang een bijpassende wijn. De Limburgse bariton Sef Thissen zorgde voor de muzikale noot.