De bieren van Hertog Jan, Alfa, Brand en Lindeboom wisten tijdens de Dutch Beer Challenge diverse prijzen te winnen. Hertog Jan viel op dankzij twee keer goud, één keer zilver en één keer brons.

In totaal werden 397 verschillende bieren getest. Dit gebeurde door een jury bestaande uit onafhankelijke bierexperts, keurmeesters en internationale specialisten. Bij de 23 categorieën vielen 73 bieren in de prijzen.

De Arcense bierbrouwerij wist goud te winnen voor zowel Hertog Jan Karakter in de categorie ‘Pale ale’ als voor het Bockbier bij ‘Donker – bock/dubbelbock’. Verder was er zilver voor Grand Prestige Vatgerijpt 2017 Goose Island in de categorie ‘Innovatie/Speciaal: Houtgelagerd’. Brons werd behaald met Grand Prestige in de categorie ‘Donker met Gerstewijn’.

Ook Brand Bierbrouwerij uit Wijlre wist vier medailles te veroveren. In de categorie ‘Zwaar blond’ was er een gouden plak voor Blond van Brand. Daarnaast was er twee keer zilver. Die eer viel zowel het Lentebock in de categorie ‘Blond/Meibocken’ ten deel als ook Brand Dubbelbock in de categorie ‘Donker Bock/ Dubbelbock’. Het pils Up kreeg een eervolle vermelding.

Het Venloosch Alt van Lindeboom wist bij ‘Pale ale’ het zilver binnen te halen. Diezelfde prijs was er voor de Gouverneur Tripel van de brouwerij uit Neer.

Tenslotte waren er ook twee prijzen voor brouwerij Alfa uit Schinnen. Hun Alfa Edel Pils won zilver in de categorie ‘Blond: Pilsner’. Brons was er voor de Lentebok brons in de categorie ‘Meibock’.

De prijs voor het beste bier van Nederland 2018 wordt op 24 mei bekend gemaakt.