Limburgs Dagblad staakt bezorging Heuvelland, abonnees krijgen nu De Limburger

De abonnees krijgen nu elke ochtend De Limburger op hun deurmat. Beide kranten zijn van Media Groep Limburg en zijn qua inhoud vrijwel identiek. De uitgever heeft de lezers drie dagen laten wennen door beide titels te bezorgen.

Toen jaren geleden beide kranten onder één uitgever kwamen te vallen, is besloten beide titels te handhaven in de markt. Van oudsher waren het Limburgs Dagblad uit Heerlen en De Limburger uit Maastricht/Roermond rivalen van elkaar. Bij de bouw van een nieuw hoofdkantoor voor MGL is om reden van gelijkwaardigheid ook besloten nieuwbouw te plegen  in het ‘neutrale’ Sittard en niet in de provinciehoofdstad Maastricht.

Het handhaven van beide namen voor een vrijwel identieke krant is ook ingegeven door de ervaringen jaren daarvoor toen het Dagblad voor Noord-Limburg werd samengevoegd met De Limburger en beide kranten meteen een nieuwe lay-out kregen. Meer dan tienduizend lezers in met name Noord-Limburg herkenden zich niet meer in de krant en zegden hun abonnement op.