Limburgse Adviesraad Oud-Mijnwerkers wil wettelijke regeling beroepsziekten

De Limburgse Adviesraad Oud-Mijnwerkers en de voormalige Stichting Silicose Oud-mijnwerkers organiseren daarom op 30 september een seminar met als titel: Arbeidsongevallen en beroepsziekten: laten we het eens fatsoenlijk regelen in Nederland!

Nederland is het enige land in de Europese Unie waarin geen aparte wettelijke regeling bestaat voor arbeidsongevallen en beroepsziekten (zgn. risque-professionnel). In België en Duitsland krijgen mensen die door een beroepsziekte of arbeidsongeval getroffen worden aparte (vaak hogere) vergoedingen, o.a. uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid of overlijden. Dit moet in Nederland toch ook mogelijk zijn?

De inleiders bij dit seminar zijn:
 Wiel Friedrichs met lessen uit het verleden, i.h.b. de silicoseregeling.
 Wim Eshuis met informatie over de huidige Nederlandse wet- en regelgeving.
 Karl-Werner Kunze met informatie over de Duitse arbeidsongevallen/beroepsziekte wetgeving.
 Prof. Josse van Steenberge met informatie over de Belgische wetgeving voor arbeidsongevallen en beroepsziekten.

In de middag zullen Tweede Kamerleden van VVD, SP, CDA en PVDA zich buigen over de onderwerpen die aan bod zijn gekomen en zullen wij met elkaar in gesprek gaan. Ook u kunt uw inbreng geven in dit publieke debat.
Het seminar wordt gehouden in het Continium in Kerkrade. U bent allen van harte welkom vanaf 10:00 uur. De deelname aan dit seminar is gratis. U kunt zich nu al en opgeven via: adviesraad.oudmijnwerkers@gmail.com.