Limburgse ondernemers halen met Arctic Challenge € 10.000 op voor Dreams4You en Stichting Leergeld

Een tocht van 7.000 kilometer naar de Noordpoolcirkel.

Hieronder het verslag van Wil Nijsten en Hans Koelman

We zijn weer terug in het land. De Arctic-Challenge 2016 zit erop. Het was fantastisch maar tegelijkertijd ook zwaar. Een enorme ervaring rijker, dat wel. We hadden het voor geen goud willen missen.

De tocht met de sledehonden was onvergetelijk, zeker als je met slede en al uit de bocht vliegt… Het Noorderlicht zien… ongelofelijk mooi. In onze overtuiging allebei af te vinken “bucket list”-items. Na deze activiteiten begonnen we aan de terugreis. Prachtige rit langs de fjorden van Noorwegen…. Het was “hard werken” met onze auto die niet voorzien is van de moderne technieken van hedendaagse auto’s. Er volgde net als op de heenweg een dag/avond/nacht/dag/avond etappe. Flink wat uurtjes sturen. De teleurstelling was groot toen we na een fiks aantal kilometers te hebben afgelegd bij een afgesloten pas aankwamen, waardoor we diezelfde kilometers ook weer terug moesten. Terug in zware weersomstandigheden van minus 30 graden, onbestrooide wegen en dus gladheid. Enfin, met in achtneming van alle veiligheidsvoorschriften en -maatregelen zijn we weer op het goede pad terecht gekomen. Samen met de andere teams hebben we toen besloten om uit veiligheidsoogpunt in kolonne te blijven en elkaar in de gaten te blijven houden. Na een oversteek per boot volgde de rit naar Hamburg voor een laatste overnachting en een borrel ter afsluiting met alle teams.

En dan uiteindelijk….samen over de finish in Zaltbommel. Geweldig, met name voor onze sponsoren die ons in groten getale hebben gesteund. We willen graag iedereen bedanken voor de steun voor en tijdens deze barre tocht. De vele sponsorbijdragen voor het goede doel, smsjes, appjes, mails en telefoontjes. Nogmaals heel erg bedankt.

Dit weekend hebben wij op een feestelijke manier de twee goede doelen, St. Dreams4You en St. Leergeld, een check mogen overhandigen. Met heel veel plezier, opdat zij nog een laatste droom voor een medemens kunnen uitvoeren en dat laatst genoemde stichting de kinderen daar waar nodig kan blijven ondersteunen. In totaliteit hebben we met dit avontuur maar liefst € 10.000,- voor het goede doel kunnen genereren en daar zijn we trots op!

Nogmaals dank aan iedereen die op wat voor manier dan ook bij dit avontuur betrokken is geweest en graag tot een volgende uitdaging!

Groet,

Wil Nijsten en Hans Koelman

Arctic 7

Drukwerk