Limburgse ontwerpt bedrijfskleding Boermans Evenementen (Maastricht)

Eigenaren Ronel en Eugene Boermans kozen ontwerpster Marlou Breuls, die geboren is in Elsloo, voor de nieuwe bedrijfskleding. Breuls studeerde in 2016 af aan de AMFI en liep stage bij bekende namen zoals Winde Rienstra, VIKTOR&ROLF en het modefestival FASHIONCLASH in Maastricht. Haar atelier is gevestigd in Amsterdam.

Ronel Boermans: “Marlou maakt prachtige kleding die voor ons best extravagant is, maar ze heeft ons overtuigd dat ze heel goed ook kleding kan maken die tijdens ons werk te gebruiken is.”

Bijzonder is dat de kleding gemaakt is door medewerkers van de Refugee Company in Amsterdam. Hier werken vluchtelingen uit het azc de Bijlmer. Eugene Boermans: “Wij werken graag met mensen samen en geven mensen ook graag een kans. Toen Marlou ons vroeg of wij het een probleem zouden vinden als onze kleding gemaakt zou worden door vluchtelingen uit het azc naast de Bijlmer in Amsterdam kregen we het dan ook koud en warm te gelijk. Wat een mooie kans om ons te onderscheiden met mooie nieuwe, aparte kleding die ook nog eens gemaakt is door vakkundige mensen die gevlucht zijn om in ons land weer iets moois te kunnen opbouwen.”

De kleding wordt door het personeel van Boermans voor het eerst gedragen tijdens de Ridderronde op 2 augustus in Maastricht.