Asbest-couveuse: Pannings MiniContainment wint prijs in Londen

MiniContainment ontwikkelt en produceert innovatieve instrumenten voor asbestsaneerders, waardoor zij niet meer de bekende witte pakken en maskers hoeven te dragen. Het gaat om een soort asbest-couveuse.

Systeem
“Het MiniContainment-systeem scheidt de saneerder volledig van asbestvezels die mogelijk vrijkomen wanneer een asbesthoudend object verwijderd moet worden. Hierdoor is het superveilig. Daarnaast is onze oplossing makkelijk hanteerbaar en kan er ook in kleine ruimtes eenvoudig gesaneerd worden. De medewerkers hoeven zich niet in maanlandings-pakken te hijsen en te douchen na elke klus, waardoor veel regulier ‘equipment’ thuis kan blijven”, aldus Dennis Kierkels, directeur van MiniContainment Nederland. “Op de Nederlandse markt wordt steeds vaker specifiek gevraagd naar dit systeem. Woningcorporaties vinden het erg belangrijk dat er geen onrust ontstaat wanneer iemand asbest moet saneren. Met dit systeem lijkt de asbestsaneerder op een gewone klusjesman. Dat scheelt enorm. Daarbij hoeven huurders niet meer hun huis uit tijdens de sanering. Ook dat maakt dit systeem erg vriendelijk”.

Trots
Daan Prevoo: “Als gedeputeerde Asbest en Energie juich ik deze innovatieve ontwikkeling op het gebied van asbestsanering van harte toe. Ik ben er trots op dat een jong Limburgs bedrijf in de asbestbranche deze prijs heeft mogen ontvangen. Daaruit blijkt dat de intensieve Limburgse aanpak zijn vruchten afwerpt. Dit soort ontwikkelingen maken de opgave voor verplichte asbestsanering en de daaraan gekoppelde verduurzamingsslag een stuk makkelijker. Ik daag ondernemers in de asbestbranche uit om het voorbeeld van onze jonge Limburgse prijswinnaars te volgen en na te denken over creatieve sanerings- en verduurzamingsoplossingen”.