Sinds 7 mei volgen dertien universitaire docenten van de Rajamangala University of Technology een cursus Brood en Banket bij de Horeca-afdeling van het Arcus College te Heerlen. Daarnaast zullen zij kennis maken met de standaarden van de Europese en Nederlandse keuken.

De hoogopgeleide docenten, negen vrouwen en vier mannen, maken tijdens de zes weken durende training kennis met brood, banket en voedsel in Europa omdat steeds meer Europese toeristen in Thailand aangepast voedsel en brood wensen. In het programma zijn excursies naar broodfabrieken en restaurants in der regio opgenomen. Binnenkort zullen dus onder andere Limburgse vlaaien in Thaise hotels verkrijgbaar zijn.

Deze cursus is geïnitieerd door de Stichting Europese Beroepsopleidingen; een samenwerkingsverband dat zich primair bezighoudt met het promoten van grensoverschrijdende euregionalisering van het beroepsonderwijs.

Begin september komt van een andere Thaise universiteit een tweede groep docenten om zich ook in Heerlen het bakken van Limburgse vlaai eigen te maken.

De Thaise gasten zijn ondergebracht in the Grand Student Hall, voormalig Grand Hotel aan de Groene Boord te Heerlen.