Lincherie zamelt BH’s in voor de minima

We herkennen het allemaal, althans wij vrouwen. We kopen lingerie, maar eigenlijk blijkt het setje bij thuiskomst toch niet zo lekker te zitten. We vergeten het te ruilen of ruilen is helemaal niet mogelijk. Dus gaat de set maar weer op de stapel. Samantha Ossel van Lincherie Sittard & Maastricht ziet het dagelijks gebeuren en besloot actie te ondernemen.

Door Sandra Schols / EénLokaal

“Wij krijgen met grote regelmaat vrouwen in onze zaak die al jaren met een verkeerd aangemeten bh rondlopen”, begint Samantha haar verhaal. “Na mijn ontmoeting met de dames van Stichting Éngele van Zitterd – Gelaen besloot ik dat ik iets wilde betekenen voor de mensen die het niet breed hebben. Geld schenken is voor mij en veel collega-ondernemers in deze tijd niet mogelijk. Dus moest het op
een andere manier.”

Bij Lincherie krijgen vrouwen altijd de perfect-fit garantie. Dat betekent dat zij door geschoold personeel geadviseerd worden. “Wij nemen echt de tijd om onze klanten met de juiste set naar huis te sturen.”

Logisch zult u denken, maar in Nederland loopt ruim 70% van de vrouwen met een verkeerde maat de winkel uit. “Nadat de zoveelste klant aangaf nog heel wat ondergoed in de verkeerde maat thuis te hebben liggen dacht ik; hier moet ik iets mee.” En dus begon Samantha oude lingerie in te zamelen. Waarom? “Ik wil graag iets doen voor de vrouwen doe die het zich financieel niet kunnen veroorloven een fatsoenlijke bh te kopen. Mensen die, om wat voor een reden dan ook, moeten leven van een kleine uitkering hebben het heel zwaar. Een goede BH en slip kost al snel €80,- . We kunnen er hier in Nederland wel onze ogen voor sluiten, maar de harde werkelijkheid laat anders  zien.”

Hoe ze het precies gaat aanpakken weet Samantha nog niet. “Wat wel als een paal boven water staat is dat ik graag iets bijzonders voor deze mensen wil doen. Ik ben ook, samen met collega-ondernemers, aan het uitzoeken of we er een pakket van kunnen maken. Zo krijgen de vrouwen niet alleen fatsoenlijk ondergoed, maar kunnen we ze ook wat extra’s geven.”

Samen met haar team zamelt ze de komende weken lingerie in. “Dat mag gebruikt zijn, maar we zien ook regelmatig setjes langskomen waar de prijskaartjes nog aan zitten. Alles is welkom. Ook badmode.”

Heeft u bh’s, slipjes, bikini’s of badpakken liggen die u niet meer draagt? Maak er een ander blij mee. Het ondergoed kan worden ingeleverd bij Lincherie Sittard (Limbrich- terstraat 36) en Lincherie Maastricht (Sint Amorsplein 5) tijdens openingstijden. Kijk voor meer info op: www.facebook.com/Lincherie- Sittard Maastricht.