Lindeboom Herfstbock uit Neer lekkerste bockbier van Europa

De gouden European Beer Star 2016 is toegekend aan de herfstbock van Lindeboom Bierbrouwerij uit het Limburgse Neer. Lindeboom is de eerste Nederlandse brouwerij die deze internationaal gewaardeerde titel ontvangt sinds het ontstaan van de European Beer Star. Niet eerder was er een Nederlandse bockbierwinnaar.

Gouverneur Blond

Gouverneur Blond wint dit jaar zilver. Te meer bijzonder omdat Blond, uit de reeks van Lindeboom’s Gouverneur bieren, in 2015 reeds de gouden European Beer Star in de categorie Belgian-Style Blond Ale ontving en nu dus voor het tweede jaar op rij op het Europese erepodium staat.

European Beer Star

De European Beer Star competition is een van ’s werelds meest prestigieuze bierwedstrijden.

Met in 2016 een jury van liefst 124 meesterbrouwers, biersommeliers en erkende bierkenners, afkomstig uit 30 landen. De jury kent de gouden medaille van de European Beer Star competition toe aan authentiek bier met het meest indrukwekkende karakter.

In een tweedaagse blind-bierproeverij worden ruim 2000 bieren in 57 biercategorieën beoordeeld op de kleur, de geur, het aromatisch profiel, de algehele indruk én bovenal de smaak.

Lindeboom Herfstbock

Bockbier is hét seizoensbier van Nederland. Voor de Lindeboom Herfstbock van 2016 hervond Lindeboom het oorspronkelijke brouwprocedé. De brouwers van Lindeboom brouwen nu een klassieke, ondergistende herfstbock volgens oorspronkelijk recept. Bier van vijf verschillende speciaalmouten en met gebruik van de unieke giststam van Lindeboom’s bockbier uit de vorige eeuw. Het traditionele brouwproces en de typische karamelmout geven dit bier zijn pure smaak, vol van karakter met een moutzoete afdronk. Lindeboom Herfstbock is door de internationale jury met goud bekroond door de uitgebalanceerde, aangename bitterheid van iedere slok.