LIOF investeert in Smart Level Company (Venray)

Smart Level Company heeft een innovatief ladder systeem ontwikkeld voor professioneel gebruik. Met het zogenoemde Smart Level Systeem kunnen (professionele) ladders in 1 seconde recht gezet worden op scheve oppervlakken.

Safety first
De Smart Level Ladder levert een positieve bijdrage aan de veiligheid van mensen die op hoogte werken en bevordert tevens de efficiëntie van hun werk. Het Smart Level Systeem voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en is TüV gecertificeerd. Het systeem is een belangrijke innovatie voor de laddermarkt en is uniek in de wereld.

Partnership in Limburg
Smart Level Company werkt al langer intensief samen met Altrex voor de ontwikkeling van de ladder. Altrex is de grootste en bekendste ladderfabrikant van de Benelux en gaat de Smart Level Ladder produceren. Het Smart Level Systeem wordt in de ladder gemonteerd. Dit systeem bestaat uit meerdere componenten welke geproduceerd zullen gaan worden door een aantal verschillende regionale toeleveranciers. De assemblage van het systeem wordt verzorgt door Smart Level Company zelf.

Groei in Europa
Smart Level Company richt zich met de verkoop van deze Smart Level Ladder op professionele gebruiks met als afzetmarkt West-Europa.

De investering van LIOF gebeurt via het Limburg Business Development Fonds (LBDF) en het LIOF Participatiefonds. Dit fonds is er voor pas gestarte, innovatieve MKB’ers die willen doorgroeien, en middelgrote tot grote ondernemers die willen groeien of denken aan een overname, bedrijfsopvolging of turnaround. LIOF kan dan vanuit haar Participatiefonds meefinancieren. Hoeveel er is geïnvesteerd maakt LIOF niet bekend.