LIOF kiest er voor om middels een financiering uit het Participatiefonds de ambitie van Studentenservicebureau Jules uit Maastricht te ondersteunen. Jules richt op de internationale student die ondersteuning nodig heeft in het wegwijs worden in zijn/haar nieuwe stad. Het is een concept dat uitgerold kan worden naar andere studentensteden in Nederland en West-Europa. Hiervoor is een verdere digitalisering van de processen noodzakelijk.

Jules is in 2008 opgericht door Karin van der Ven, zij werd in 2016 uitgeroepen tot zakenvrouw Zuid- en Midden Limburg. Toen ze voor haar master een tijd in Istanbul woonde heeft Karin ervaren hoe het voelt om als buitenlandse student in een onbekende stad terecht te komen. Ze besloot om in haar Universiteitsstad Maastricht een bureau op te richten dat studenten volledig ondersteunt bij een zorgeloze start. Jules beheert meer dan 1.000 kamers, is met 100 aangesloten ondernemers sterk lokaal verankerd en helpt jaarlijks ruim 2.500 nieuwe studenten hun thuis te vinden in Maastricht. Het studentenservicebureau helpt de student tevens met vragen over BSGW, inkomstenbelasting of andere onderwerpen waar de student geen raad mee weet.

LIOF ondersteunt deze groeiambitie die voor meer werkgelegenheid kan zorgen. De verankering van de (internationale) student in de provincie versterkt bovendien het Limburgse ecosysteem. En dat samen is goed voor de BV Limburg.