LIOF participatie PharmaCell verkocht aan het Zwitserse Lonza

PharmaCell is gevestigd op de Maastricht Health Campus en Chemelot Campus. Het bedrijf produceert voor wereldwijde klanten op het gebied van toegepaste celtherapie en regeneratieve geneeskunde. Pharmacell kan door de overname door Lonza doorgroeien en haar positie wereldwijd versterken. Buiten de financiƫle impuls waren ook de kennis en het netwerk van wereldspeler Lonza wezenlijk in de strategische keuze van Pharmacell. Voor Lonza was de unieke expertise van Pharmacell medebepalend in haar overnamekeuze.

Maatschappelijk rendement
Vrijwel vanaf het begin is LIOF bij PharmaCell betrokken als actieve aandeelhouder. Reden voor de LIOF investering was en is de ontwikkeling en verankering van de Life Sciences sector in Limburg op de Maastricht Health Campus en Chemelot Campus om talent aan te trekken en op te leiden voor hoogwaardige arbeidsplaatsen op hbo-plusniveau in deze zeer innovatieve sector.

De BV Limburg profiteert mee
Met de overname krijgt Limburg een nog sterkere impuls. Als regionale ontwikkelingsmaatschappij verbindt LIOF op deze wijze financieel rendement met maatschappelijk rendement.