LIOF verstrekt lening aan starter Lamoral Coatings (Weert)

De hoogte van het bedrag van de lening werd niet bekend gemaakt.

De Lamoral coatingtechnologie is duurzaam en uitermate geschikt voor het coaten van textiele producten. Deze coating maakt textiel op een veilige en duurzaam wijze water – en olie afstotend. Een innovatieve technologie, in eerste instantie ontwikkeld voor toepassing in de ruimtevaart, ligt hieraan ten grondslag.

Lamoral coating: innovatief nieuw concept
De Lamoral coating is gebaseerd op een reeds bestaande type coating van textiel op basis van fluor- koolwaterstoffen. Echter, een bepaald type coating mag niet meer worden toegepast vanwege het vrijkomen van giftige stoffen door de afbraak van de coating door chemicaliën of UV straling. De La- moral coating wordt niet afgebroken en is daardoor veilig en duurzaam.

Beschermen en reinigen tegelijk
Vuil en olie krijgen geen kans meer om zich aan het oppervlak te hechten door zogenaamde hydrofo- biciteit, waardoor waterdruppels gemakkelijk van de oppervlakte af-parelen. In dit proces worden vuildeeltjes meegenomen en wordt het textiel als het ware vanzelf weer schoongewassen telkens als er contact is met water.

Groot toepassingsgebied
Lamoral coatings kennen een enorm toepassingsgebied zoals op geweven textieltoepassingen (zonneschermen, boot covers en buitensporttoepassingen). Een bekend euvel op dit moment is dat deze textieltoepassingen door invloed van zon, (zee)water, zout en vocht verweren, kleur en bescherming verliezen. Bovendien verliezen de vezels bij toepassingen op doek na verloop van tijd hun rek. Maar ook buiten de geweven textieltoepassingen kan Lamoral coating worden toegepast. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan diverse filtertoepassingen, zoals onder andere luchtfilters.

Lamoral Coatings BV is gevestigd op het Innovatie Centrum Weert en is een samenwerkingsverband van investeerders Fimavest BV , A. Poell Beheer BV en Verweerden Beheer BV.