LLTB en Arvalis sluiten partnership met HAS Hogeschool Venlo

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en agrarisch adviesbureau Arvalis zijn een partnership aangegaan met HAS Hogeschool Venlo. “We zijn natuurlijk al heel lang een loyale partner van de HAS, maar hebben dat nog nooit geconcretiseerd in een samenwerking”, laat LLTB-directeur Bas Boots weten. “Ik hoop dat wij veel studenten mogen begeleiden naar een mooie werk- of stageplek.”

Directeur van HAS Hogeschool Venlo, Frans van Leijden, is blij met de samenwerking. “Het zijn twee belangrijke spelers in de agrifoodsector, die mede verantwoordelijk zijn voor het succes van die sector in Limburg.”

Michiel Geraedts, algemeen directeur van Arvalis, noemt het partnership een kroon op de samenwerking van de afgelopen jaren. “We geloven heel erg in de toevoegde waarde van de getalenteerde mensen die HAS aflevert en met wie wij in de toekomst kunnen gaan samenwerken.” Arvalis heeft vestigingen Venlo, Roermond, Nederweert en Gulpen.

Partnerbedrijven van HAS Hogeschool
HAS Hogeschool in Venlo heeft ruim tachtig partnerbedrijven. Deze zijn allemaal afkomstig uit de agrofoodsector en bieden studenten de mogelijkheid hun toekomstige werkveld uitgebreid te leren kennen. Dit gebeurt door middel van bedrijfsexcursies, gastcolleges, stages, praktijkcases, afstudeeropdrachten en practica op het bedrijf. Op deze manier wil HAS Hogeschool haar onderwijs zoveel mogelijk afstemmen op de wensen en behoeften die leven in de praktijk.