LLTB (Roermond) koopt Ursulinenklooster terug van Kamer van Koophandel

Zeven jaar geleden verkocht de belangenbehartiger voor Limburgse boeren en tuinders het Ursulinenklooster nog aan de Kamer van Koophandel. Door deze aankoop is de LLTB weer eigenaar van het gehele Ondernemersplein Limburg. Dit complex wordt gevormd door het Landbouwhuis en het Ursulinenklooster.

De Kamer van Koophandel heeft het historische complex in 2011 en 2012 van binnen grondig gerenoveerd. Daardoor beschikt dit gebouw over alle moderne kantoorfaciliteiten.

De landbouwspecialisten en projectleiders van de LLTB gaan zelf gebruik maken van het aangekochte moderne en tegelijk historisch kantorencomplex. De kantoorruimtes in het Landbouwhuis wordt door de LLTB verhuurd aan ongeveer twintig bedrijven en organisaties. Door de verhuizing van de LLTB-medewerkers naar het Ursulinenklooster zijn er weer enkele kantoorruimtes in het Landbouwhuis vrijgekomen voor verhuur.

Het Ursulinenklooster stamt uit de 17de eeuw, het Landbouwhuis is gebouwd in 1939. Zowel het Ursulinenklooster als het Landbouwhuis zijn Rijksmonumenten.

Over de hoogte van de aankoopprijs werd niets bekend gemaakt.