Logistiek Limburg op ’s werelds grootste transport-/logistiekbeurs München

Transport Logistic München (TLM) is de grootste beurs ter wereld als het gaat om logistiek, mobiliteit, IT en supply chain management. Het acteert als het zakelijk platform voor en drijvende kracht achter, de mondiale logistiek en transportindustrie. In 2015 verwelkomde TLM 55.000 bezoekers uit 124 landen en telde het meer dan tweeduizend exposanten uit 62 landen.

De Provincie Limburg heeft aan ELC Limburg de opdracht gegeven om een stand te organiseren om Logistiek Limburg mondiaal te etaleren.

Voorzitter van ELC Limburg Jan Tindemans: “Deze beurs is de mogelijkheid om logistiek Limburg wereldwijd op de kaart te zetten. We hebben een goede infrastructuur met veel logistieke knooppunten, grote consumentenconcentraties, breed kennis- en arbeidspotentieel, veel expertise op het gebied van douanemanagement en een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Dit willen we op de beurs samen met onze deelnemers uitdragen.”

Limburgs Gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur: ,,In Limburg draait veel om logistiek. Er werken 60.000 Limburgers in deze sector hij genereert een omzet van bijna 5 miljard euro. Al jaren op rij zijn we dé logistieke hotspot van Nederland. Limburg zit namelijk precies op de Europese corridor vanaf de zeehavens Rotterdam en Antwerpen verder Europa in. Die bijzondere positie gaan we verder uitventen. Het provinciebestuur van Limburg stimuleert daarom innovaties bij logistieke bedrijven. Dat willen we in München graag etaleren.”

De deelnemers die Logistiek Limburg vertegenwoordigen zijn; Broekman Logistics, Emons Group BV, Flextronics, Fontys Hogescholen/KennisDC Logistiek Limburg, Gehlen Schols Logistics, Gemeente Heerlen, Gemeente Venlo, KLG Europe, Koopman Automotive Solutions BV, LIOF, Maasterminal Maastricht BV, Multitax International, Otto Work Force, TANS, VIA Recruitment, Welsi BV, Wessem Port Services Group BV en Wetron Transport & Logistics.