FNV Spoor heeft op 1 juni een onderhandelingsresultaat bereikt met DB Cargo Nederland, een onderdeel van Deutsche Bahn en onder andere actief in Venlo en Sittard-Geleen. In de tweejarige cao, die ingaat per 1 april 2018, worden de lonen met 2,9% verhoogd. Op 1 april 2019 komt daar opnieuw een verhoging van 2,9% bij. De bond legt het resultaat vandaag voor aan haar leden.

Jacqueline Lohle, bestuurder FNV Spoor: ‘Naast de mooie loonsverhoging zijn we vooral erg blij dat de broodnodige ontziemaatregelen voor oudere werknemers zijn behouden. Dat betekent dat er ook in de nieuwe cao sprake is van werktijdverkorting vanaf 55 jaar, en de mogelijkheid om af te zien van nachtdiensten vanaf 57 jaar. Dat vonden de mensen het belangrijkst omdat machinisten en rangeerders fysiek zwaar en onregelmatig werk doen.‘

DB Cargo en FNV Spoor geven aan het belangrijk te vinden dat het personeel gezond de pensioengerechtigde leeftijd haalt. Daarom is afgesproken dat DB Cargo zorgt voor voldoende beschikbaar en gekwalificeerd personeel, waardoor de werkdruk aanvaardbaar blijft. FNV Spoor zal samen met DB Cargo jaarlijkse nulmetingen houden waarbij door werkgever en werknemers het benodigde aantal medewerkers wordt vastgesteld op basis van het aantal vervoeren en de volumes.