Lou Cremers (NewMedia Corporation in Maastricht)

Wie ben ik?
Lodewijk Catharina Gerardus Cremers, roepnaam Lou, geboren in de vorige eeuw in Kerkrade. Na de meao (communicatie), opleidingen gevolgd bij NGPR en cursussen over nieuwe media. Ik ben mede-eigenaar van NewMedia Corporation en ben verantwoordelijke voor het algemeen management samen met drie andere mede-eigenaars. Media is me met de paplepel ingegoten. Ik ben als presentator van een radioprogramma bij de publieke lokale omroep in Sittard begonnen. Daarna oprichter van TVZitterd. De eerste lokale commerciële tv-zender in Limburg. Vervolgens is TVZitterd gefuseerd met TVTotaal dat later TV Limburg werd. Bij TV Limburg heb ik bijna 10 jaar lang alle denkbare functies doorlopen en ontzettend veel geleerd.

CV van het bedrijf?
NewMedia Corporation bestaat bijna 1 jaar. We creëren en produceren digitale media (de zogenoemde content) en faciliteren de distributie en exploitatie daarvan. We bedienen afzenders, sponsoren en ontvangers van content via dynamische verdienmodellen en een eigen innovatief MediaPlatform ‘in the cloud’. Het management bestaat uit de vier eigenaren, die ieder over een eigen talent beschikken. Daarnaast maken we gebruik van een pool van freelancers uit de media wereld.

Waarom bent u met het bedrijf gestart?
In 2015 heb ik met mijn collega Gaston Verjans gekeken naar wat er allemaal veranderd is in 15 jaar traditioneel tv-landschap. Waar gaat het naar toe met televisie? Het kijkgedrag van de televisiekijker is enorm veranderd. De wens van alle social media is om gebruikers er ‘live’ bij te betrekken. Alle verdienmodellen van de afgelopen 15 jaar zijn achterhaald. En toen werd het duidelijk waar wij ons op moesten richten. NewMedia Corporation was geboren.

Het meeste geleerd van?
Pierre Horn senior. Hij was mijn informal investor en coach gedurende de periode bij TVZitterd en TV Limburg. Een gepokt en gemazelde ondernemer met een zesde zintuig voor commercie en verkoop. Pierre bezat zoveel praktijkervaring in de verkoop en had een ongekende mensenkennis. Hij heeft me gevormd mag je wel stellen. Ik ben nog steeds dankbaar voor de levenslessen die ik van hem meegekregen heb.

Belangrijkste inspiratiebron?
Alle ondernemers die momenteel bezig zijn om bestaande businessmodellen helemaal overhoop te gooien. Zij die nieuwe verdienmodellen ontwikkelen en totaal nieuwe producten of diensten ontwerpen. Het zal nooit meer worden zoals het geweest is. Facebook zal niet meer verdwijnen, maar wel aangepast worden en verder ontwikkelt. De communicatievrijheid die mensen nu geroken hebben zullen ze nooit meer opgeven. Vergelijk het met de vrijheid die de auto aan de mens heeft gegeven. Ze konden plotseling de wereld ontdekken. Al kost morgen een liter benzine 10 euro, die vrijheid zullen ze nooit opgeven. Zo is het ook met de communicatiemogelijkheden via internet.

Hoe komt u aan uw klanten?

De boer op gaan, zoals ze dat zo mooi zeggen. Iedere dag weer. Kijken naar wat ondernemers en bedrijven beweegt en ze ondersteunen in de behoefte om verder te komen met hun business. Daarnaast is het een kwestie van veel communiceren over jezelf via social media en andere communicatiemiddelen. Zorg dat mensen je kennen of weten wat je doet.

Wat is uw meest succesvolle product/dienst?

In deze visueel ingestelde samenleving krijgen bestaande websites meerwaarde door te evolueren richting een online tv-kanaal. Daarbij brengen we evenementen via livestream in beeld. Vanuit ons eigen MediaPlatform brengen we deze content naar het publiek via social media, smartphone, smart tv, tablet, pc of zelfs naar traditionele omroepen. Zo hebben we onlangs de livestream van het Auw Wieverbal in Valkenburg verzorgd en de beelden vervolgens doorgegeven naar TV Valkenburg en START in Sittard-Geleen.

Wat is uw laatste grote investering geweest?

We investeren veel in ict. Wifi-verbindingen zijn voor ons heilig. Via ons eigen platform laten we bij sommige projecten meer dan 15 streams naar verschillende platforms (ontvangers) gaan.

Hoe kijkt u tegen de toekomst aan?
We zitten op een golf van technische ontwikkelingen die elkaar nog nooit zo snel opgevolgd hebben. De kunst is om hier iedere dag alert op te blijven en te kijken waar de uitdagingen voor onze eigen business opduiken. De nieuwste technieken gebruiken om de klant te bedienen en daarmee omzet te genereren.

Wilt u verder nog iets kwijt?
Blijf geloven in jezelf en probeer je iedere dag weer opnieuw uit te vinden. Leer elke dag van wat je die dag hebt meegemaakt. En verzamel mensen om je heen die de dingen kunnen die jij niet kan.

Heeft u nog een tip voor andere ondernemers?
Kom veel in contact met andere ondernemers. Ga netwerken. Leer van hoe zij het doen. Deel je kennis en ervaring en neem kennis en ervaring van anderen mee terug naar je eigen bedrijf. Wie met mij wil sparren, mag me altijd bellen.

NewMedia Corporation is te bereiken via www.newmediacorporation.net of via Facebook.