LWV maakt november tot maand van de maakindustrie

De maakindustrie is een belangrijke pijler van de Limburgse Economie. Het afgelopen jaar is het aantal ondernemingen in de maakindustrie met 20% gestegen. Ook de omzet is in het eerste kwartaal 2017 gestegen met meer dan 10%. In de hightech maakindustrie sector staat Limburg op de 2e plaats van Nederland.

In november worden verschillende evenementen georganiseerd die interessant zijn voor de maakindustrie.

31 oktober 2017 (15.30 uur): Een faillissement, lessons learned

13 november 2017 (11.00-13.00 uur): Van manufacturing naar creative industry
Een bijeenkomst voor leden van de SIM in het historische Eiffelgebouw in Maastricht

14 november 2017 (13.00-19.00 uur): Slimmer Produceren in de maakindustrie
Tijdens deze bijeenkomst leert u meer over inzichten in de smart industry. Aan het woord komen onder anderen gedeputeerde Twan Beurskens, ondernemer Jan Aalberts en Jeroen Rondeel, directeur van bureau Blue Engineering. Tevens zijn er break-out sessies waar Océ, Mifa en WP Haton hun kennis en ervaring met de deelnemers delen.

26 november 2017: Bedrijven in de maakindustrie presenteren zich aan Venlo
Maakbedrijven in de regio Venlo zetten hun deuren open voor inwoners in de regio en geven hen een kijkje in de productie. Maakbedrijven kunnen zo vanuit arbeidsmarktperspectief een verbinding leggen met jongeren in de regio: kinderen interesseren voor beroepsopleidingen voor de maakindustrie en talent behouden voor bedrijven in de regio door studenten en werkzoekenden te informeren over de vele stage- en carrièremogelijkheden die hier zijn. Bovendien biedt het de mogelijkheid om inwoners te enthousiasmeren en ambassadeur te maken als het gaat om de vele interessante maakbedrijven en hun prachtige producten die veelal wereldwijd verkocht worden.

Voor meer informatie over de bijeenkomsten klikt u hier.