Maasgouw wil particulieren en MKB'ers geld lenen voor zonnepanelen (380 daken)

Door zonnepanelen op het dak van uw woning of bedrijfspand te plaatsen kunt u op eenvoudige wijze zelf energie opwekken. U maakt minder energiekosten én levert een positieve bijdrage aan het milieu. Veel mensen zien echter op tegen de hoge investeringskosten en de hoeveelheid regelwerk. Als gemeente gaan wij u daarbij een helpende hand toesteken, door inwoners en kleine bedrijven die een kleinverbruikersaansluiting hebben, te helpen bij de aanschaf van zonnepanelen.

De gemeente wil stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. De grootste uitdaging die voor ons ligt, is onze gemeente klaar maken voor de toekomst. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat we minder afhankelijk worden van fossiele hulpbronnen? Hoe houden we de energierekening betaalbaar? Door nu zorgvuldig om te gaan met onze natuur kunt u kosten besparen en ervoor zorgen dat ook toekomstige generaties hier prettig kunnen wonen, leven en ondernemen.
Ons aanbod?

In totaal willen wij ongeveer 380 daken gaan voorzien van zonnepanelen. Voor de financiering van deze zonnepanelen bieden wij u de mogelijkheid om tegen een lage rente, bij de gemeente een lening af te sluiten. Een leverancier regelt vervolgens de rest. Zij onderzoeken wat er mogelijk is op uw dak, plaatsen de panelen en dragen 15 jaar lang zorg voor het onderhoud. En u? U wekt zelf een deel van uw energie duurzaam op, bent voorzien van kwalitatief goede panelen die gedurende 15 jaar worden onderhouden, en u heeft vanaf de eerste dag een besparing op uw maandelijkse lasten.
Wat levert het de gemeente op?

De gemeente wil haar grootste energieverbruiker, de openbare verlichting, goed voor bijna 15.000 kg CO2 per jaar, voortaan CO2-neutraal maken. Deze CO2 uitstoot willen wij compenseren via de aanleg van zonnepanelen op de daken van inwoners en kleine bedrijven. Op deze wijze wordt namelijk niet alleen de openbare verlichting energieneutraal, maar krijgen de inwoners die participeren ook een lagere energierekening.
Interesse? Geef het aan!

De komende maanden wordt dit project verder uitgewerkt. In die periode willen we alvast inventariseren hoeveel inwoners interesse hebben in ons aanbod. Heeft u interesse om deel te nemen? Of wilt u op de hoogte worden gehouden van alle vorderingen in dit project? Laat het ons dan weten. Door onderstaand het inschrijfformulier Zonnepanelen in te vullen kunt u uw interesse kenbaar maken.

Let op: u maakt hierbij slechts uw interesse bekend en wordt op de hoogte gehouden. De definitieve inschrijving volgt later en is op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Dit project is in de gemeente Landgraaf al succesvol uitgevoerd.
Inschrijfformulier

Inschrijfformulier Zonnepanelen