Maastricht Aachen Airport rekent op recordjaar

Maastricht Aachen Airport lijkt dit jaar een flinke groei op het gebied van luchtvracht te realiseren. Dat meldt luchthavendirecteur Jos Roeven tegen Luchtvaartnieuws Magazine. “Zoals het er nu naar uitziet wordt dit qua vrachtvervoer een recordjaar in de historie van Maastricht Aachen Airport.”

“We merken dat de luchtvrachtmarkt aantrekt, onder meer door een toename van charters”, zegt Roeven. “Veel maatschappijen benaderen ons. Zo is Saudia Cargo al gestart met vrachtvluchten, die gaan in het winterseizoen drie keer per week naar Johannesburg en Nairobi vliegen.”

Op vrachtgebied zijn Turkish Airlines en Royal Jordanian belangrijke klanten. Verder breidt SkyGates Airlines, een onderdeel van Silk Way Airlines, steeds verder uit. Die hebben sinds 1 september het aantal vluchten opgevoerd naar negen per week; tot voor kort waren dat er maar vijf. Verder zit er volgens Roeven nog veel in de ‘pijplijn’.

“Op basis van wat er tot nu toe is bij gekomen dankzij Turkish Cargo, Silk Way en Saudia Cargo rekenen we op een groei van meer dan tien procent. Maar gezien de situatie op Schiphol en de gunstige economie verwachten we dertig procent boven de volumes van vorig jaar uit te komen.”

Lees het volledige artikel over Maastricht Aachen Airport in het septembernummer van Luchtvaartnieuws Magazine.