Maastricht gastheer 34ste editie World Fashion Convention

De International Apparel Federation (IAF) heeft besloten haar ‘34e World Fashion Convention’ samen met de Nederlandse brancheorganisatie voor de mode- en textielindustrie Modint op 9 en 10 oktober 2018 te organiseren in Maastricht.

De IAF is een unieke wereldwijde federatie die kledingbrancheorganisaties, merken, leveranciers en wereldwijd opererende toeleveranciers aan de kledingbranche verenigt. Haar jaarcongres, de ‘World Fashion Convention’, biedt de mondiale mode industrie een ontmoetingsplek en een plek om te worden geïnformeerd en geïnspireerd door internationale en nationale topsprekers. Het congres is een gevestigd evenement in de bedrijfstak die ieder jaar zwaargewichten uit de branche uit meer dan 20 landen bij elkaar brengt.

Volgens het Maastricht Convention Bureau biedt Maastricht een uitstekende setting voor het 34e World Fashion Congres. “Het is een modegevoelige, creatieve, ‘smart’ stad met een sterk internationaal karakter in de directe nabijheid van top centra voor logistiek en de ontwikkeling van nieuwe materialen. In Maastricht zien we een nieuw soort mode industrie ontstaan: meer interdisciplinair en met een grotere nadruk op technologie en duurzaamheid.”

Jurgen Moors, directeur van het Maastricht Convention Bureau: “Wij dragen als stad en regio graag bij aan het succes van dit congres, mede omdat het de fashion sector en creatieve industrie die hier lokaal goed verankerd zijn, internationaal profileert. Het is fantastisch dat Maastricht nu in één naam genoemd wordt met eerdere gaststeden van wereldniveau zoals Mumbai, Hong Kong, New Delhi en Shanghai.”

Het congres wordt gehouden in het Crowne Plaza Hotel in Maastricht. Bezoekers worden welkom geheten in het stadhuis van Maastricht. De sociale highlight van het congres, het gala diner, vindt plaats op Chateau St. Gerlach.