Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen kiezen voor Enable-U voor digitale beveiliging (persbericht)

Hieronder het persbericht van het Amsterdamse bedrijf Enable-U:

Met 2Secure kunnen de drie gemeenten al hun digitale berichtenverkeer optimaal beveiligen. Het gaat hierbij om berichtenverkeer tussen interne en externe systemen, zoals landelijke voorzieningen, cloudapplicaties en ketenpartners. 2Secure fungeert bovendien als API-managementoplossing. Hiermee kunnen de gemeenten al hun koppelingen tussen applicaties op eenduidige wijze vanaf één centrale plek beheren, beveiligen en monitoren. De drie gemeenten kunnen hierdoor sneller diverse verbindingen naar buiten tot stand brengen.

E-herkenning en authenticatie
Een doorslaggevende reden om te kiezen voor de oplossing van Enable-U was volgens de gemeenten de beschikbaarheid van generieke DigiD- en eHerkenningsmodules. Hierdoor kunnen Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen hun burgers en bedrijven op een veilige manier digitale diensten leveren. Enable-U 2Secure treedt op als een digitale poortwachter die toegangsregels definieert en afdwingt en het berichtenverkeer monitort en beoordeelt. De gemeenten hoeven slechts eenmalig de DigiD- en eHerkenningsmodules in te richten en kunnen deze vervolgens hergebruiken voor andere digitale diensten en toegang tot backofficeapplicaties. Enable-U verzorgt naast de implementatie ook trainingen voor de beheerders over het gebruik van de oplossing en ondersteunt hen ook bij de inrichting.

Kyra Fens, projectleider bij de gemeente Maastricht: “Het digitale berichtenverkeer waar wij als gemeenten mee te maken hebben wordt alsmaar complexer en omvangrijker. Om dit nu en in de toekomst in goede banen te laten leiden, is overzicht, inzicht en een goede beveiliging nodig. Niet alleen op applicatieniveau, maar vooral organisatiebreed. Met de oplossing en specifieke kennis van Enable-U kunnen we het volledige integratievraagstuk nu op één centrale plek regelen. Dit bespaart een hoop tijd, geld en andere resources.”

Frank Arts, oprichter en directeur van Enable-U: “Deze drie gemeenten zijn het schoolvoorbeeld van betekenisvolle samenwerkingen in het publieke domein. Zij bundelen hun krachten om de digitale dienstverlening voor bedrijf en burger naar een hoger niveau te tillen en gelijktijdig de security en privacy goed te regelen. Juist door beveiliging generiek goed te regelen op serviceniveau kunnen we écht stappen zetten in de digitale dienstverlening richting de burger. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om met Enable-U hieraan bij te mogen dragen.”