Maastricht krijgt steeds meer nieuwe winkels

Vorige week werd al bekend dat Hudson’s Bay en Loods 5 naar Maastricht komen. En er komen nog veel meer nieuwe winkels bij. Een opsomming:

In het pand waar Perry Sport zat, naast het VVV-kantoor, opent in februari Stradivarius. Dit Spaanse kledingmerk voor jongeren is het goedkopere zusje van Zara. Wereldwijd heeft Stradivarius 900 filialen.

Open32, een formule die meerdere jeansmerken aanbiedt, betrok de afgelopen dagen het grote ronde hoekpand op straatniveau aan het binnenplein van winkelcentrum Mosae Forum. Op 13 november opent in dat winkelcentrum bovendien een popuptheater, dat zich eerst op Sinterklaas en later op Kerstmis richt.

Op de kop van de Wycker Brugstraat en de Oeverwal bij de Servaasbrug komt brillenmerk Ace & Tate, een formule die fysieke winkels toevoegt aan zijn webwinkelactiviteiten. Ook in Wyck, in de Stationstraat, zit sinds kort een nieuwe winkel: White & Ivory, een bruidsstudio. In de Muntstraat heropenen de naast elkaar gelegen winkels Only en Jack&Jones op 22 november na een flinke verbouwing. In de Mariastraat is een koffie- en theezaak geopend, die ook veganistisch eten serveert en vintage kleding verkoopt.

De Kleine Staat kondigt de komst van Dr. Martens aan, een schoenenwinkel die louter het bekende merk gaat verkopen. Op het Amorsplein opent een notenwinkel de deuren. Twintig meter verder komt ChocoMosa, dat chocolade, koffie en thee gaat verkopen met een Maastrichtse twist.