‘Maastricht krijgt tophotel (110 kamers met spa/wellness) langs de Maas met internationale allure’

De gemeente Maastricht en Zuyd Hogeschool hebben een intentieovereenkomst getekend met initiatiefnemer HLDI / bouwconcern Van Wijnen inzake de ontwikkeling van een tophotel met 110 kamers langs de Maas in de wijk Wyck.

Het hotel zal geëxploiteerd worden door een vooraanstaande internationale hotelketen in het topsegment. De verwachting daarbij is dat minimaal de helft van haar gasten een internationale achtergrond heeft; hét segment waar de stad Maastricht graag een groei in ziet. Ook zal het hotel beschikken over diverse exclusieve faciliteiten, zoals een kwaliteitsrestaurant, een Café bar, een uitgebreide Spa & Wellness en enkele meeting rooms. Daarnaast is de initiatiefnemer met de gemeente in gesprek over de aanleg van een terras aan de Maas, hetgeen ook een welkome aanvulling zal zijn voor inwoners van Wyck.

Het hotelinitiatief is voorzien in de gebouwen van het Jazz Conservatorium aan de Franciscus Romanusweg en de muziekschool Kumulus aan de St. Maartenspoort. Voor beide organisaties wordt gezocht naar alternatieve huisvesting. Op korte termijn zal door de initiatiefnemers een informatiebijeenkomst voor omwonenden worden gehouden. Naar verwachting zal in de zomer van 2018 daadwerkelijk gestart worden met het verbouwen van de panden.