Maastricht UMC+ opent esthetisch centrum

Er verdwijnen steeds meer cosmetische behandelingen uit het zorgverzekeringspakket met het argument dat ze medisch niet noodzakelijk zijn. Toch willen veel patiënten met cosmetische aandoeningen geholpen worden. Het liefst in een gedegen behandelcentrum en met de beste technieken.”

Eerder waren er in het Maastrichtse ziekenhuis op dat gebied geen mogelijkheden. Een probleem dat ook ervaren werd door de dermatologen en plastisch chirurgen. De beide afdelingen hebben hun expertise en voorzieningen gebundeld in het Esthetisch Centrum. De vele en moderne voorzieningen en de aanwezige kenis en vaardigheden geven de mogelijkheid om state-of-the-art cosmetische zorg te bieden. In de avond-,nacht- en weekenduren is er altijd de mogelijkheid voor eventuele nazorg.

Dr. Tjinta Brinkhuizen, dermatoloog in opleiding en een van de initiatiefnemers van het nieuwe centrum: “We kunnen niet meer om de vraag van patiënten naar cosmetische behandelingen heen. Daarom willen we het nu op een goede manier binnen het Maastricht UMC+ aanbieden.”