Management buy-out ICT-bedrijf BeeOne (Geleen)

Het management, bestaande uit Jan-Hendrik Straatman en Han Martens, heeft met steun van investeerder Batavorum Capital uit Nijmegen het Geleense ICT-bedrijf BeeOne overgenomen van oprichter Wil Meijers. De overname is een logische stap in de opvolgingsstrategie van Meijers (59).

BeeOne werd in 2002 door Wil Meijers opgericht en levert diverse ICT-diensten, zoals Software Development, Network Services, Data Services en Online Support. BeeOne is in 15 jaar uitgegroeid tot een onderneming met 40 medewerkers verdeeld over vestigingen in Geleen en Nijmegen.

Jan-Hendrik Straatman (49) en Han Martens (49) zijn vanaf de oprichting werkzaam bij BeeOne en de afgelopen jaren in staat gesteld om de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich te nemen. Wil Meijers blijft als adviseur verbonden aan BeeOne en draagt de dagelijkse leiding van het bedrijf over aan het management: “Sinds de oprichting heb ik me steeds volledig ingezet voor het welzijn van het bedrijf en haar klanten. Dankzij de gedrevenheid en het enthousiasme van onze medewerkers en het vertrouwen en de loyaliteit van onze klanten is het een succes geworden. Ik vertrouw erop dat BeeOne, onder leiding van Jan-Hendrik Straatman en Han Martens en met steun van Batavorum Capital, nog meer bedrijven in staat zal stellen om optimaal samen te werken door de toepassing van onze IT-kennis.”

Batavorum investeert in jong kapitaal
Batavorum Capital (www.batavorumcapital.nl) is een onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij die actief participeert in MKB-ondernemingen. Batavorum staat voor jong kapitaal en investeert in bedrijven met een gezonde generatiediversiteit. Deze ondernemingen onderscheiden zich in creativiteit, wendbaarheid en kennen een hoog aanpassingsvermogen. Batavorum acteert op strategisch niveau als klankbord van het management en ondersteunt de ondernemingen bij het behalen van hun doelstellingen.
Batavorum Capital, dat actief op overnamepad is, verwacht komend jaar meer investeringen te doen.