Marathon Via Belgica failliet, inschrijvers krijgen geen geld terug

comotion-events

 

Beste deelnemer/ster, Geachte deelnemer/ster,
4 jaar geleden hadden wij een droom!
En zijn wij begonnen met de verkennende werkzaamheden voor de organisatie van een marathon en om de kans op succes van dit “bijzondere kindje” te vergroten, zijn wij eerst gaan onderzoeken waar synergie meerwaarde lagen. Uiteindelijk is besloten voor een klassieke marathon, dwars door Zuid-Limburg, opschalen naar 8 gemeenten en over de oude Romeinse handelsroute Via Belgica. Sport samen met cultuur.
En op verzoek van de provincie Limburg zijn wij met de start naar Übach-Palenberg in Duitsland gegaan om grensoverschrijdende samenwerking te stimuleren. Daarnaast wilden wij met zo’n mooi parcours; dwars door het mooiste stukje van Nederland ook de plaats van de “mooiste” marathon van Nederland gaan claimen. En wie wil daar niet hardlopen!
Enfin in juni 2015 was het uiteindelijk zo ver en is de 1e editie overall succesvol georganiseerd. Natuurlijk waren er kinderziektes en de organisatie heeft die kritieken ook ter harte genomen voor 2016. Zo is het parcours licht aangepast en door de Atletiek Unie in zijn geheel gemeten en gecertificeerd, zodat over de exacte afstand geen enkele misverstand kan zijn. En verder zijn wij van de maand juni naar eind oktober gegaan, zodat de kans op te hoge temperaturen ook geen “issue” meer zou kunnen zijn.
Echter alle aanpassingen, verbeteringen en onze tomeloze energie ten spijt om van deze marathon een succes te willen maken, hebben tot vandaag helaas niet geleidt tot voldoende inschrijvingen en blijkt tevens het draagvlak bij betrokken “stakeholders” verdampt, want wij komen niet tot de beloofde samenwerking en concrete afspraken.
Hierdoor is het voor onze organisatie; Comotion Events onmogelijk geworden om een 2e editie op zaterdag 22 oktober 2016 te kunnen organiseren. En helaas kunnen wij uw inschrijfgeld ook niet retourneren, omdat deze beperkte middelen inmiddels zijn gebruikt en uitgegeven in de voorbereidende werkzaamheden.
Een volgende editie zal er nooit meer komen, omdat wij als Comotion Events hierdoor onze faillissement moeten aanvragen.

Wij betreuren dit ten zeerste, zijn er persoonlijk ziek van en begrijpen dat dit geen leuk bericht is, maar wij vinden het gepaster om u dit nu vertellen,
met vriendelijke groet en hoogachting,
Mike Broers Comotion Events
Maastricht, vrijdag 16 september 2016