Marc Cornelissen | Brightlands Award open voor nominaties

De aanmoedigingsprijs van € 25.000 is bedoeld voor een gedreven koploper en verbinder. Iemand die het ambassadeurschap van deze award én van Brightlands kan uitstralen. Nominaties voor deze award zijn mogelijk tot 15 januari 2017.

De award wordt op 16 maart 2017 uitgereikt door juryvoorzitter Maria van der Hoeven tijdens het Brightlands symposium op de TEFAF.

Stichtingsvoorzitter Prof. dr. Jan Cobbenhagen: “Het gaat om kandidaten die zich – in de geest van Marc Cornelissen – onderscheiden hebben in hun verbindend leiderschap en het over grenzen heen samenwerken aan een duurzame wereld en daarmee het ambassadeurschap van deze award en van Brightlands kunnen uitstralen. Mensen die initiatieven ontplooien die bijdragen aan oplossingen voor brede maatschappelijke vraagstukken op gebieden als een klimaat neutrale economie en samenleving, een betaalbare zorg, gezonde voeding, mobiliteit ed…”

Over Marc Cornelissen
Denken, dromen, durven en doen. Over geografische, wetenschappelijke en organisatorische grenzen heen. Dat is wat Marc Cornelissen in de praktijk bracht als professioneel avonturier, in de context van het creëren van een duurzame wereld. Andere paden durven kiezen dan de gebruikelijke, is de attitude die Brightlands daarbij zo bijzonder aanspreekt. Brightlands wil wetenschappers, studenten, ondernemers en professionals verbinden over grenzen heen, en ze laten samenwerken aan grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. De houding en impact die Marc Cornelissen had is bij uitstek wat Brightlands graag wil uitstralen.

De toekenning van de award vindt plaats door een jury, die bestaat uit:
Maria van der Hoeven (voorzitter), CIEP (Clingendael International Energy Program) en Raad van Toezicht Rocky Mountain Institute;
Ellen Cornelissen, namens de familie Cornelissen;
Bert Kip, CEO Brightlands Chemelot Campus;
Mariëlle Heijltjes, hoogleraar Managerial Behavior Maastricht University;
Emmo Meijer, hoogleraar organische chemie TU/E.

De award kent tevens een curatorium die bestaat uit:
Theo Bovens, Gouverneur Provincie Limburg;
Robbert Dijkgraaf, Director Institute for Advanced Study Princeton (IAS);
Martin Paul, president Maastricht University;
André Kuipers, ruimtevaarder, arts, schrijver.