Marie-Cécile Pieters-Sillen (Sillen schrijft, tekst & meer uit Stein)

Wie ben ik?
Mijn naam is Marie-Cécile. Ik ben 55, geboren in Beek en ik woon in Stein. Ik ben opgeleid als directiesecretaresse bij Schoevers. Daarnaast heb ik verschillende korte en langere cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van schriftelijke communicatie. Onder meer hbo schriftelijke communicatie & redactie bij NCOI, trainingen bij Loo van Eck en bladmanagement bij Hogeschool Utrecht. Voordat ik Sillen schrijft, tekst & meer startte in juni 2016, werkte ik als communicatieprofessional bij Rabobank Westelijke Mijnstreek. Per 1 december 2016 ben ik daar gestopt en ik richt me nu volledig op mijn eigen tekstbureau.

CV van het bedrijf?
Sillen schrijft, tekst & meer is gevestigd in Stein en bestaat sinds juni 2016. Ik schrijf voor ondernemers in het mkb. Denk aan websitetekst, offerte- en factuurtekst, mailings, brochures, artikelen, persberichten et cetara. Maar ook voor een LinkedIn samenvatting, vacaturetekst of ceremoniële tekst kun je bij mij terecht. Verder redigeer en geef ik adviezen voor sollicitatiebrieven.

Waarom bent u met het bedrijf gestart?
Het leukste van mijn functie bij de Rabobank vond ik de schriftelijke communicatie en de advisering daarvan. Maar mijn functie was veel breder. Toen de mogelijkheid zich aandiende om in goed overleg afscheid van elkaar te nemen, heb ik besloten om me volledig en voor eigen gewin én risico te richten op het onderdeel dat ik het leukste vind: schrijven!

Het meeste geleerd van?
Bij de Rabobank heb ik in de 17 jaar dat ik er werkte veel ervaring opgedaan in het schrijven. In de schrijftrainingen die ik aan mijn collega’s gaf, heb ik die kennis ook overgedragen. Daarnaast heb ik via de Rabobank veel opleidingen, cursussen en trainingen mogen volgen. Verder heb ik LinkedIn trainingen verzorgd en een sollicitatietraining gegeven bij Zuyd Hogeschool. Veel ervaring die mij het zelfvertrouwen heeft gegeven dat ik deze dienst ook als zzp’er succesvol in de markt kan zetten.

Belangrijkste inspiratiebron?
Mijn belangrijkste inspiratiebron zijn de reacties van opdrachtgevers. Bijvoorbeeld een ondernemer in keukens voor wie ik de websiteteksten schreef: “Ik wilde die teksten zelf schrijven maar kwam erachter dat dat een vak apart is.” En als die ondernemer dan meteen super tevreden is over wat ik heb geschreven, dan krijg ik vleugels.

Hoe komt u aan uw klanten?
Omdat ik pas sinds kort weg ben bij de Rabobank, ben ik nog niet actief geweest in de acquisitie. Toch dienen de klanten zich sinds 1 december aan. Tot nu toe allemaal via het netwerk waarin en waaraan ik wel de laatste Jaren bewust heel actief heb gewerkt, zowel face to face als via sociale media. Vooral LinkedIn.

Hoe groot is uw afzetgebied?
Op dit moment ben ik vooral regionaal actief. Maar schrijven kan ik ook op afstand en interviews kun je vaak ook telefonisch houden, dus ik kan zeker ook provinciaal of zelfs nationaal werken.

Wat is uw meest succesvolle product/dienst?
Ik ben het meest succesvol in het schrijven omdat daarin mijn talent ligt, al is dat een beetje lastig van jezelf te zeggen. Er zijn mkb’ers die prachtige diensten en producten afleveren, maar het communicatief onvoldoende kunnen verpakken. Ik merk dat ik daarin de grootste toegevoegde waarde lever.

Wat is uw laatste grote investering geweest?
Mijn grootste investering letterlijk, is een nieuwe laptop. Mijn grootste investering figuurlijk is de moed verzamelen en het zelfvertrouwen opbouwen om voor mezelf te beginnen.

Hoe kijkt u tegen de toekomst aan?
Als ik zie hoe het nu al gaat, heb ik er alle vertrouwen in dat ik op redelijke termijn een eigen inkomen uit mijn eigen bedrijf genereer.

Wilt u verder nog iets kwijt?
Het geeft een enorm gevoel van vrijheid om ja te zeggen tegen de leukste opdrachten en -eerlijk is eerlijk- ook nee tegen opdrachten die ik minder leuk vind of waar mijn talent niet ligt.

Heeft u nog een tip voor andere ondernemers?
Ik geef andere (startende) ondernemers graag de tip om te investeren in een groot netwerk. Ook via sociale media en dan vooral in LinkedIn. Met LinkedIn heb je een prachtige gratis etalage. Zien en gezien worden. Ik heb gemerkt dat het werkt!

Sillen schrijft, tekst & meer is te bereiken via www.facebook.com/sillenschrijft/?fref=ts
of via LinkedIn (Marie-Cécile Pieters-Sillen)