Marijk van der Wende benoemd tot lid Raad van toezicht OU (Heerlen)

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker, heeft Marijk van der Wende benoemd tot lid van de Raad van toezicht van de Open Universiteit. De andere leden van de Raad van toezicht zijn René Smit, Ellen den Brabander, Vanessa Evers en Philippe Raets.

Prof. dr. Marijk van der Wende (1960) is hoogleraar Higher Education Systems en Dean of Graduate Studies aan de Universiteit Utrecht. Ze coördineert daar de ontwikkeling van de master- en PhD programma’s en is verantwoordelijk voor de verdere inrichting en versterking van de zeven Utrechtse graduate schools.

Van der Wende studeerde pedagogiek en onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde aan de Universiteit Utrecht op het proefschrift ‘Internationalising the Curriculum in Dutch Higher Education’. Ze was hoogleraar aan de Universiteit Twente (CHEPS) (2001-2015) en de Vrije Universiteit (2006-2015). In 2009 richtte ze het Amsterdam University College op, het gezamenlijke excellentie-initiatief van de UvA en VU, en gaf hieraan leiding tot 2015.

Ze was gastonderzoeker aan de University of California Berkeley, Harvard University, Boston College en Shanghai Jiao Tong University. Van der Wende zat en zit in een groot aantal nationale en internationale bestuurs- en adviesorganen op het gebied van hoger onderwijs en is lid van de Academia Europaea.