Brightlands | Marnix gaat voor de allerbeste materialen: ‘Ik wil altijd winnen’

Dagsuccessen zijn belangrijk en worden veelvuldig gevierd, maar vooral als onderdeel van het bereiken van het hogere doel, een duurzame toekomst voor onze planeet en en onze regio. Tijdens de Tour de France delen 23 koplopers, sprintkanonnen, jong talent en berggeiten hun passie en ambitie voor Brightlands. Deel en like hen op Facebook. Degene met de meeste likes wint de door hem/haar gekozen favoriete (originele) tourtrui.

Naam: Marnix van Gurp   (58)
Functie:  Directeur Brightlands Materials Center,  locatie Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen
Rol Brightlands:  Marnix is bezig met het vergaren van kennis over duurzamere materialen, die onder meer ingezet worden in duurzame gebouwen, fietsen, lichtere  auto-onderdelen en oneindig veel andere producten.
Tourtrui: De gele trui

In zijn werk als directeur van Brightlands Materials Center op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen, een onderzoekscentrum naar de slimste materialen, is Marnix van Gurp altijd gedreven op zoek naar betere, duurzamere en lichtere materialen. “Maatschappelijk gezien staan we voor een grote uitdaging om op een goede manier met onze grondstoffen om te gaan. Bedrijven zijn steeds op zoek naar nieuwe innovaties om zo voorop te kunnen blijven lopen. In die zoektocht naar verdere verduurzaming en daarbij horende verdienmodellen levert Brightlands een duidelijke bijdrage.”

Materiaalkunde is dus essentieel voor innovatieve bedrijven, maar ook voor sporters zoals wielrenners. Tom Dumoulin is niet alleen een fantastische renner, maar heeft uiteraard ook topmateriaal. Dat loopt van een superlichte fiets, een ideaal wielrenbroekje tot en met een extreem aerodynamische helm. “Maar er zijn alweer ideeën hoe het nog beter kan”, weet Marnix van Gurp. “Ontwikkelingen rond materialen staan nooit stil, het is voortschrijdend inzicht. We zijn hier op de Brightlands Chemelot Campus dan ook iedere dag bezig met innovatie, duurzaamheid en kennis vergaren. Of het nu over lichtere onderdelen gaat van auto’s, fietsen of energie-neutrale huizen of andere slimme materialen, het gebeurt hier allemaal. Onze kennis staat trouwens niet exclusief ter beschikking voor bewoners van de campus, wetenschappers en studenten maar voor íedereen die interesse heeft in duurzamere en  slimmere materialen.” Als Marnix van Gurp wordt gevraagd om een klassementstrui te kiezen van de Tour de France, gaat hij voor de gele trui. “Er is uiteindelijk maar één trui die telt en dat is de gele. Of ken jij nog de renner die vorig jaar de witte trui won?”

Wil je dat Marnix de gele trui wint? Deel dit artikel dan op Facebook.

 

Niemand verbetert de wereld in zijn eentje.

Daarom is Brightlands de innovatieplek voor multinationale ondernemers en startups, onderzoekers en studenten. Met passie voor duurzaamheid werken zij elke dag samen aan de materialen en energie van de toekomst, de transities in de gezondheidszorg, gezonde voeding en smart services.

De Brightlands-campussen bieden momenteel plaats aan ruim tweehonderd  bedrijven en instellingen met een internationale populatie van bijna twaalfduizend medewerkers en achtduizend studenten.

Lees meer op www.delimburger.nl/brightlands en www.brightlands.com/nl