MECC krijgt prestigieus Europese congres over biotechnologie in 2020, 1000 deskundigen

Het College van Bestuur van de European Federation of Biotechnology heeft Maastricht gekozen als gaststad voor hun vlaggenschip-congres van 28 juni-1 juli, 2020. De Europese congres over biotechnologie is het langst gevestigde congres in de biotechnologie en trekt dan 1000 afgevaardigden uit de academische wereld en het bedrijfsleven. Het wetenschappelijke programma omvat het spectrum van de biotechnologie, als gevolg van de EFB’s missie om veilig, duurzaam en ethisch gebruik van biologische systemen voor het welzijn van de mensheid te bevorderen.

Jeff Cole, vice-president, EFB en voorzitter van het Congres Organisatiecomité, kondigde de overwinning voor Maastricht aan: “Naar aanleiding van een competitief proces,  zijn we verheugd om Maastricht aan te wijzen als gastheer voor ECB 2020. We waren vooral onder de indruk van het  Comité van de Nederlandse Biotechnologische Vereniging. Ze hebben gezorgd voor een uitstekend wetenschappelijke programma en de onmisbare steun van de industrie. De kracht van Maastricht als een biotechnologisch hub zal ongetwijfeld een attractie voor onze afgevaardigden te zijn.”
Caroline Windsor, TFI Group – professionele conferentie organisator voor de EFB – voegt toe: “Maastricht is een uitstekende locatie voor de ECB 2020. Het  MECC voldoet aan al onze eisen, waaronder geïntegreerde ruimte voor tentoonstellingen, posters en catering alsmede meerdere auditoria voor gelijktijdige sessies. De stad is compact met een goede keuze aan hotels. Er zijn goede locaties voor een sociaal programma.”

Het bod werd geleid door Jurgen Mooren, Managing Director, Maastricht Congres Bureau en Jordy Rijksen, Business Development Manager, MECC Maastricht. Ze reageerden op het nieuws door te zeggen: ‘In naam van de stad Maastricht en het Maastricht Congres Bureau kunnen we stellen dat we zijn blij te horen dat Maastricht officieel is geselecteerd als bestemming voor de 2020-editie van de ECB. Dit onderstreept dat alles wat onze stad te bieden heeft, onze pro-actieve lokale congres-gemeenschap en het feit dat de regio Maastricht wordt erkend als een van de belangrijkste Europese hubs op het gebied van de biotechnologie.”

De wetenschappelijke ambassadeurs van het bod, Prof. Aldrik Velders, voorzitter van de bionanotechnologie Group van Wageningen Universiteit en dr Emile van de Sandt, Director Research & Development van DSM Sinochem Pharmaceuticals, voegden toe: “De Nederlandse Vereniging voor Biotechnologie is erg blij met het gastheerschap ECB2020. Met ons sterk academische en industrieel netwerk kijken we uit naar het organiseren van een inspirerende conferentie met wetenschappers uit heel Europa die actief zijn in de meer gevestigde en opkomende gebieden van de biotechnologie.”

De tweejaarlijkse Europese congres over biotechnologie circuleert tussen die een centrum van excellentie zijn in de biotechnologie.

De ECB2018 congres zal in Genève vanaf 01-04 juli 2018 voor meer informatie, zie www.ecb2018.com .