Media: Landwirtschaftsverlag Münster neemt meerderheidsbelang in AgriDirect BV

Landwirtschaftsverlag Münster heeft een meerderheidsbelang genomen in AgriDirect BV. Op donderdag 2 maart j.l. zijn de contracten daartoe getekend in Münster.

Landwirtschaftsverlag Münster behoort, met meer als 600 medewerkers in binnen- en buitenland, tot de 100 grootste mediabedrijven van Duitsland. LV Münster publiceert tijdschriften, boeken en nieuwe media specifiek gericht op de agrarische sector en voedingsindustrie. In de portefeuille heeft LV Münster 30 vakbladen en publiekstitels opgenomen, waarmee de organisatie de meest toonaangevende Europese uitgeverij voor agrarische media is.

AgriDirect is al jaren actief als leidende partij op het gebied van direct marketing in de agrarische sector met eigen agrarische databestanden in Nederland, België, Duitsland, Polen, Oostenrijk en de UK. Op basis van deze bestanden biedt AgriDirect innovatieve communicatiediensten aan op agrarische doelgroepen in de genoemde landen en daarbuiten.

AgriDirect zal blijven opereren onder de huidige naamvoering en vanuit de bestaande locaties in Roggel (NL), Viersen (DE) en Poznan (PL). De directie, bestaande uit Thieu Hendriks en Els van Wylick, wordt uitgebreid met de heer Tobias Plogmaker.

Thieu Hendriks, directeur AgriDirect BV, reageert:
“Vanuit AgriDirect werken wij al sinds vele jaren samen met Landwirtschaftsverlag Münster. Door onze handen ineen te slaan, zullen voor onze klanten nieuwe interessante diensten ontstaan. Deze zijn gebaseerd op de combinatie van printproducten en direct marketing diensten, zowel traditioneel als online. Ik kijk erg uit naar onze samenwerking en de kansen die dit gaat brengen voor de toekomst.”

Ook Herman Bimberg, spreker vanuit de directie van Landwirtschaftsverlag Münster, ziet de kansen die deze samenwerking met zich meebrengt:
“Wij zien nog altijd duidelijke kansen in de communicatiemix en door de samenwerking aan te gaan met AgriDirect kunnen wij onze klanten in de toekomst voorzien van nog betere en op maat gesneden communicatie adviezen.”