Media Valley (Sittard) haalt 150.000 euro subsidie binnen

Media Valley is een alliantie tussen De Limburger en de Maastricht Academy of Media Design and Technology (MAMDT) van ZUYD Hogeschool. Bij Media Valley werken sinds een jaar studenten, journalisten, ondernemers en experts samen. Ze ontwikkelen nieuwe concepten en oplossingen op het gebied van media en journalistiek in Limburg.

Met de rijkssubsidie gaat Media Valley, naast innovatief media-onderwijs, werken aan:
– Begeleiding van talenten die een startup willen beginnen;
– Het verzamelen en beschikbaar stellen van kennis en expertise aan iedereen in het Limburgse medialandschap;
– Vernieuwende journalistieke samenwerkingen bevorderen tussen Limburgse mediapartijen, zoals lokale omroepen en de dagbladen, onderwijsinstanties en bibliotheken.

Media Valley is gevestigd in het gebouw van De Limburger in Sittard. De gemeente Sittard-Geleen is een ondersteunende partner van Media Valley.

Centraal in de ambities van Media Valley staat een vitaal, verbonden en vernieuwend medialandschap in Limburg. ,,Wij zijn ontzettend blij met deze financiële bijdrage van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek”, aldus kwartiermaker Tom Janssen van Media Valley. ,,Hiermee kunnen we onze ambities volledig waarmaken en inderdaad het Limburgse medialandschap vernieuwen en versterken.”

Het idee voor Media Valley werd medio 2015 gelanceerd door Loek Radix, toenmalig CEO van Media Groep Limburg (MGL). In de faculteit MAMDT van de ZUYD Hogeschool vond hij een partij, die vervolgens samen met MGL het idee omzette tot een project, dat in de startperiode werd gesubsidieerd door de Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen. In november 2015 werd ondernemer Tom Janssen als kwartiermaker aangesteld en in december van dat jaar vond de officiële kick-off van Media Valley plaats.